Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pico. Pripravite najboljše testo in specite najbolj okusno pico!
Najbolj okusna pica. (foto: Jožica Ostrožnik)
Najbolj okusna pica. (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Odločila sem se, da z vami delim še en recept mojega prijatelja Francija Planinca, govora je o res dobrem testu za pico.

Sestavine (količine zadostujejo za 4 pice):

30 dkg moke TIP 400 ali 500
1 dkg svežega kvasa
2 dcl hladne vode
1 dkg sladkorja (mala žlička)
0,5 dkg soli (polovica male žličke)
0,5 dcl olja

Priprava:

Direktni postopek mesitve.

Vse sestavine zmešajte v gladko, zelo mehko testo.

Preberite tudi: RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Razdelite ga na štiri hlebčke (vsak hlebček teže po 14 dkg), jih dobro namažite z oljem in jih pustite počivati najmanj eno uro (lahko tudi do 10 ur) v hladilniku, dobro pokrijte z živilsko folijo.

Testo lahko kar z rokami raztegnete po pekaču, poljubno obložite s sestavinami za pico (klasična, tunina s kolobarčki čebule, brezmesna, sadna ...).

Pečica - navadna mora biti ogreta na 230 - 250 stopinj.

Pico vedno pecite v zgornjem delu pečice 8 - 10 minut.

Nasvet: testo mora biti zelo mehko in mora nujno počivati vsaj eno uro v hladilniku.

PRIPIS: Jaz sem testo naredila v času kosila in ga pustila v hladilniku pet ur, pico sem delala za večerjo. Vam povem, testo fenomenalno, le sledite receptu.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Rižev narastek

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Cvetačna juha

V prispevku boste našli zelo okusen in enostaven recept...

Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo mor...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Iz Jožičine kuhinje: Ribji in jajčni namaz

Iz Jožičine kuhinje prihajata tokrat dva okusna in zdra...

Iz Jožičine kuhinje: Polpeti iz bučk

Tukaj je sezona bučk, iz njih lahko pripravite zelo oku...

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

KUHALNICA: Govedina z bučnim oljem

Ko kuhamo govejo juho nam vedno ostane kakšen kos goved...

Iz Jožičine kuhinje: Mrzla vinska krema

Poznate recept za mrzlo vinsko kremo? Enostaven je in o...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.