KUHALNICA: Presni čokoladni srčki

Tudi sami lahko pripravimo drobna sladka presenečenja, s katerimi lahko polepšamo dan sebi ali še komu, ki nam je pri srcu ...
Za valentinovo presenetite svoje najdražje s presnimi srčki. (foto: Tina Teršek)
Za valentinovo presenetite svoje najdražje s presnimi srčki. (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za štiri do pet srčkov, odvisno od velikosti modelčkov, bomo potrebovali:
 
100g presnih indijskih oreščkov*
½ skodelice presnega nesladkanega mleka iz zemeljskih mandljev*(če tega nimate, lahko mandljevega, kokosovega, ali kakšnega drugega nesladkanega rastlinskega mleka,…)
30g presnega kakava v prahu*
ščepec nerafinirane himalajske soli*
sredica enega vanilijevega stroka*
40ml presnega agavinega sirupa*
50g kokosovega olja*
30g kokosovega masla*(če tega nimamo dodamo še 1 žličko kokosovega olja*)
50g narezanih zamrznjenih jagod* narezanih na kocke(še boljše svežih)
*sestavine iz nadzorovane ekološke pridelave

Za posip: posušeno suho sadje, oreščki, kokos, semena granatnega jabolka

Preberite tudi: Ljubezen nima roka trajanja – odkrijta skrivnosti, kako ohraniti iskrico v zrelih letih

Najprej si pripravimo modelčke, lahko so v poljubni obliki. Če imamo silikonske uporabimo te zaradi lažjega odstranjevanja.

V mešalnik najprej zlijemo mleko, nato dodamo indijske oreščke, sredico vanilijevega stroka, agavin sirup, sol in dobro zmeljemo. Ko masa postane gladka dodamo še kakav v prahu. Nad paro stopimo kokosovo maslo in vse skupaj še dobro zmeljemo. Na koncu nad paro stopimo še kokosovo olje in meljemo samo toliko, da se dobro vmeša v maso.
Tako pripravljeno maso do polovice vlijemo v pripravljene modelčke posujemo z narezanimi jagodami in nato prelijemo še s preostalo maso. Tako pripravljene srčke postavimo v zamrzovalnik za dve uri, da se masa dobro strdi.

Preberite tudi: 3 ideje za doma izdelana darila za valentinovo, s katerimi lahko obdarite svoje najdražje


Ko je masa strjena odstranimo srčke iz modelčkov in jih poljubno okrasimo. Sama sem izbrala semena granatnega jabolka in zamrznjene jagode v prahu. Tako pripravljene srčke hranimo v hladilniku dokler jih ne postrežemo.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Enolončnica z domačo klobaso

Včasih, ko se naveličamo cvrtja, peke in obilnih obroko...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...

KUHALNICA: Enostavni čokoladno orehovi polžki

Čokoladno – orehovi polžki na hitro so preprosti sladki...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.