Iz Jožičine kuhinje: Ocvrte zdrobove hruške

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne ocvrte zdrobove hruške. Pripravite jih, navdušeni boste.
Ocvrte zdrobove hruške (foto: Jožica Ostrožnik)
Ocvrte zdrobove hruške (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za maso:

1/2 l mleka
20 dkg pšeničnega zdroba
1 velika žlica masla
2 jajci
sol po lastnem okusu

Za paniranje:

1 jajce
10 dkg drobtin

28 do 30 celih klinčkov
olje za cvrenje

Izdelava:

Mleku dodajte sol, ga pristavite na štedilnik in zavrite.

Vrelemu mleku počasi, z mešanjem vkuhajte 20 dkg pšeničnega zdroba.

V še vročo maso dobro vmešajte 1 veliko žlico masla.

Pustite, da se ohlaja.

Še malo topli masi počasi vmešajte 2 razžvrkljani jajci ter vse temeljito premiksajte.

Na pult si postavite skodelico vode, vanjo pomočite roke, naredite iz mase za pinkponk žogico velike kroglice, iz njih pa oblikujte hruške.

Za pecelj dodajte klinček, v spodnji del hruške pa le tega obrnite, da nastane kot pravimo muha.

Hruške premažite z jajcem in posujte z drobtinami.

Tako pripravljene le še zlatorumeno ocvrite oziroma po želji.

Lahko jih ponudite k raznim omakam, mesu, golažu, lahko so samostojna jed s solato ali kot sladica s kompotom.

Recept ni zahteven, le dober oblikovalec morate biti.

Iz tega recepta boste dobil 14 do 15 hrušk.

Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno kulinarično ustvarjanje.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.