Iz Jožičine kuhinje: Snežni žličniki

So vam ostali beljaki, pa ne veste, kako jih porabiti? Za vas imamo super recept!
Snežni žličniki (foto: Jožica Ostrožnik)
Snežni žličniki (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

4 beljake
1 žlico sladkorja
ščep soli
1/2 l mleka + 2 dcl mleka
1 zavitek vanili pudinga
1 zavitek vanili sladkorja
1 žlico sladkorja
20 ml vanili arome
20 ml ruma

Za preliv in posip:

5 karamela bonbonov
3 žlice sladke smetane
1 žlica sesekljanih orehov

Izdelava:

Na štedilnik pristavite 1/2 l mleka.
Beljakom dodajte ščep soli, stepite čvrst sneg in nekje na sredini stepanja dodajte 1 žlico sladkorja.

Ko mleko zavre, temperaturo znižajte, da bo vrenje komaj zaznavno.

Z dvema žlicama oblikujte žličnike iz snega in jih polagajte v mleko.

Tako jih pustite 50 sekund, močno bodo narasli, nato jih na rahlo obrnite na drugo stran in zopet počakajte 50 sekund.

S penovko jih poberite v skledo.

Tako porabite ves sneg.

Preliv:

V 2 dcl mleka vsipajte prašek za puding in vanili sladkor, dodajte žlico sladkorja in premešajte, da ne bo grudic.

Mleko, ki vam je ostalo od kuhanja snežnih kep,zavrite in vanj zakuhajte pudingov podmet, ter mešajte.Krema bo postala srednje gosta. Kuhana je v 2 do 3 minutah.

Odstavite in vanjo dodajte vanili aromo in rum ter ohladite.

Posip:

V teflon ponvi (ali mikrovalovni pečici) stopite 5 karamelnih bonbonov in 3 žlice sladke smetane (tik preden boste postregli).

Zlaganje:

V kompotove skodelice naložite snežne žličnike, prelijte z vanilijevo kremo, dodajte malo žličko karamelnega preliva in posipajte z nasekljanimi orehi.

Iz tega recepta boste dobili 4 porcije.

Naj se sladkanje prične.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Cvetačna juha

V prispevku boste našli zelo okusen in enostaven recept...

Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo mor...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Iz Jožičine kuhinje: Ribji in jajčni namaz

Iz Jožičine kuhinje prihajata tokrat dva okusna in zdra...

Iz Jožičine kuhinje: Polpeti iz bučk

Tukaj je sezona bučk, iz njih lahko pripravite zelo oku...

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.