KUHALNICA: Ajdovi piškoti z rožičevo moko

Ajdovi piškoti so primerni tudi za tiste, ki ne smejo glutena, jajc in kravjega mleka. So zelo hitro narejeni, zato jih zelo rada naredim za obiske ali za otroke oziroma tiste, ki ne smejo veliko sladkorja, saj je rožič sladek nadomestek kakava.
Ajdovi piškoti z rožičevo moko (foto: OblizniPrste.si)
Ajdovi piškoti z rožičevo moko (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine ajdovih piškotov z rožičevo moko:
Ajdovi piškoti z rožičevo moko - veganski1 skodelica ajdove moke
1/3 skodelice rožičeve moke
½ skodelice riževega napitka
½ skodelice mineralne vode
1 žlička vinskega kamna
1 žlička cimeta
list stevie ali 2 žlici sladila

Postopek priprave ajdovih piškotov z rožičevo moko:
Vzamemo posodo za mešanje, ki jo postavimo na pult. V njo nasujemo suhe sestavine. List stevie narežemo oziroma zdrobimo. Če tega nimamo dodamo 2 žlici sladila.

Postopoma dodajamo rižev napitek in mineralno vodo ter z žlico zmešamo. Zmes mora biti bolj lepljiva, kar je prav.

Zmes polagamo z žlico na peki papir ali na silikonsko podlago. Žlico lahko pomočimo tudi v kozarec vode, da se lažje oblikujejo kupčki. Piškote pečemo 15 minut v ventilacijski pečici na 170 stopinjah Celzija. Sama jih pustim še 10 min v ugasnjeni pečici.

Jaz piškote svojim gostom ponudim ob ječmenovi kavici.

Zdravo sladkanje vam želim!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu ...

Okusno in domače: Preproste gobje jedi

Sezona gob je tukaj. Če jih tudi vi radi nabirate in je...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

KUHALNICA: Mehki in slastni medenjaki

Medenjaki … mmmm. Med in vonj po cimetu me vedno z misl...

Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.