KUHALNICA: Božične sadne kroglice

Sadne kroglice so odlično darilo za božič ali rojstni dan. Narejene so hitro, lahko dodate malo ruma, različno suho sadje in božične začimbe po želji.
Božične sadne kroglice (Foto: Oblizniprste.si)
Božične sadne kroglice (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za 15 božičnih sadnih kroglic:
  • 100 g suhih sliv
  • 100 g datljev
  • 50 g zmletih lešnikov ali orehov
  • 3 velike žlice zdrobljenih ovsenih kosmičev
  • 50 g kokosove moke (da bomo v njej povaljali kroglice)
  • 100 ml pomarančnega soka ali ruma
  • pol žličke cimeta (božične začimbe dodate po želji).


Postopek priprave božičnih sadnih kroglic

1) Suhe slive in datlje namočimo v pomarančnem soku za vsaj pol ure.

2) Namočene datlje in suhe slive prelijemo v palični mešalnik ter dodamo lešnike. Vse skupaj zmešamo v maso. Masi dodamo še žličko cimeta in drobljene ovsene kosmiče- sama sem jih še dodatno zmlela v paličnem mešalniku.

3) Na krožnik potresemo kokosovo moko. Iz mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo po kokosovi moki.

Božično sadne kroglice lahko podarimo za božič ali samo kot pozornost osebi, ki vam veliko pomeni.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu ...

Okusno in domače: Preproste gobje jedi

Sezona gob je tukaj. Če jih tudi vi radi nabirate in je...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

KUHALNICA: Mehki in slastni medenjaki

Medenjaki … mmmm. Med in vonj po cimetu me vedno z misl...

Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

KUHALNICA: Ajdov kruh z orehi

Včasih sem ajdov kruh z orehi občasno kupila v trgovin...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.