Namesto breskev lahko uporabimo katerokoli drugo sadje, za še lepši videz in okus pa lahko dodamo še npr. stepeno sladko smetano ali kakšen sladki preliv.
 
 Breskovo pecivo – sestavine
 2 jajci
 150 g kristalnega sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 0,6 dcl rastlinskega olja
 150 g grškega (ali navadnega) jogurta
 200 g mehke moke
 1/2 zavojčka pecilnega praška
 breskve iz kompota (pločevinka – 820 g)
 
 Za posip
 sladkor v prahu
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado  Breskovo pecivo – postopek Najprej penasto zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor. 
 Nato dodamo olje, jogurt in na koncu moko s pecilnim praškom. 
 Gosto maso vlijemo v namaščen in pomokan pekač in poravnamo. Breskve, katere smo narezali na krhlje, porazdelimo po masi in jih narahlo malo potisnemo v maso. 
 S krhlji obložimo celotno površino mase. 
 Pekač postavimo v vnaprej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 25 – do 30 minut, da se površina lepo obarva. 
 Po želji posujemo s sladkorjem v prahu, prelijemo s sladkim prelivom, … ali pa tudi ne. Malo pustimo, da se ohladi in razrežemo. Pecivo je zelo dobro, ko še ni čisto ohlajeno.  
 Prijetno sladkanje!  
Še več okusnih receptov najdete tukaj.