KUHALNICA: Goveji zrezki v gobovi omaki

Kombinacija govejih zrezkov s svežimi šampinjoni je več kot odlična. V receptu vam razkrijem, kako na hitro zdušiti goveje zrezke in zraven pripraviti slastno omako z gobicami. In mehki goveji zrezki v gobovi omaki so tu!
Goveji zrezki v gobovi omaki (Foto: Oblizniprste.si)
Goveji zrezki v gobovi omaki (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za dve osebi boste potrebovali:
  • 4 goveje zrezke,
  • 3 žlice olja,
  • 2 žlici moke,
  • 250 g svežih šampinjonov,
  • žlička jušne osnove,
  • česen v prahu,
  • majaron, sol in poper,
  • 2,5 dl vode.


Priprava:

1) Goveje zrezke dobro potolčemo. Če imajo žile, jih z nožem zarežemo, vendar ne do konca, da ne prerežemo zrezka. Meso tudi posolimo in ga pustimo počivati na sobni temperaturi vsaj eno uro pred kuhanjem. Gobice očistimo in jih narežemo na ploščice.

2) V ekonomloncu (trenutno brez pokrova) segrejemo olje in popečemo zrezke z obeh strani. Nato jih odstranimo iz posode na krožnik.

3) V posodo dodamo narezane šampinjone. Malenkost jih popopramo, dodamo še česen v prahu in majaron. Kuhamo dokler se količina gob ne zmanjša za polovico, nato pa dodamo še jušno kocko in zalijemo s pol decilitra vode, da se kocka raztopi.

4) Zrezke vrnemo nazaj v lonec in prilijemo še ostalo vodo (2 dl).

5) Sedaj lonec zapremo s pokrovom in v ekonomloncu zrezke kuhamo 15 minut. Tako bodo zrezki hitro mehki in dobili bomo slastno gobovo omako. Po pretečenem času omako zgostimo tako, da dve žlici moke zmešamo z vodo, v kateri so se kuhali zrezki, ter jo dodamo v lonec in kuhamo še nekaj minut, da se moke ne bo čutilo.

6) Mehki goveji zrezki v gobovi omaki so gotovi. Poleg postrežemo še pire krompir ali riž in hitro kosilo je že tu. Uživajte v vsakem grižljaju in dober tek!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.