KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem je mandarinin liker pravi za vas. Izdelava je enostavna, zato se ga lahko loti tudi tisti, ki z likerji še nima izkušenj. Vonj po sladkih mandarinah in cimetu je odlična dobrodošlica za vaše goste.
Mandarinin liker je tudi odlično darilo ob različnih priložnostih. (Foto: Freepik.com)
Mandarinin liker je tudi odlično darilo ob različnih priložnostih. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Mandarinin liker – sestavine:
Iz naštetih sestavin dobimo dober liter in pol mandarininega likerja.

12 – 15 mandarin
0,5 kg sladkorja
1 vanilin sladkor
pol žličke mletega cimeta
1 cimetova palčka
8 – 10 celih klinčkov
250 ml vode
750 ml ruma

Mandarinin liker – postopek:
Mandarine olupimo.

Odstranimo bele nitke, da mandarinin liker ne bo grenak. Razdelimo jih na posamezne krhlje.

Mandarinine krhlje narežemo na manjše koščke in odstranimo pečke. Narezane koščke zložimo v 2 steklenici, dodamo sladkor in vanilin sladkor.

Da bo liker še bolj aromatičen, dodamo še cele klinčke ter mleti cimet in cimetovo palčko.

Rum razredčimo z vodo in s to mešanico prelijemo mandarine.

Zapremo in dobro premešamo. Postavimo v temen prostor in pustimo stati 3 – 4 tedne, da se sladkor stopi. Vmes večkrat premešamo.

Mandarinin liker na koncu precedimo in nalijemo v steklenice. Uporabimo lahko dekorativne stekleničke različnih oblik.

Domač mandarinin liker je lahko tudi lepo darilo za različne priložnosti.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.