KUHALNICA: Ocvrta blitvina stebla

Ocvrta blitvina stebla so pravi posladek. Hitro so pripravljena in zelo okusna. Če ste do sedaj stebla odvrgli, jih po tem receptu zagotovo ne boste več.
Ocvrta blitvina stebla (foto: OblizniPrste.si)
Ocvrta blitvina stebla (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Blitva je zelo bogata z minerali, vsebuje pa tudi maščobne kisline omega 3, kar je sicer redkost v rastlinskem svetu.

Za dve do tri osebe:
• beli deli oziroma stebla stebelne blitve
• 2 jajci
• sol
• krušne drobtine
• moka
• olje za cvrtje

Ocvrta blitvina stebla – priprava:
Najprej očistimo in operemo blitvina stebla. Zelene liste prihranimo za drugič. Stebla posolimo in jih nadevamo na desko za rezanje ali krožnik.

Posoljena stebla povaljamo najprej v moko, nato v jajca in nazadnje v drobtine.
 
PREBERITE TUDI: RECEPT: božanske italijanske testenine (hitra priprava)

Pohana stebla cvremo približno pet minut v fritezi pri 180 °C. Če jih boste cvrli v ponvi, jih cvrete najprej dve do tri minute na eni strani in nato še dve do tri minute na drugi strani.

Ocvrta stebla položimo na papirnato brisačo, da popivna odvečno olje.

Postrežemo jih lahko z raznimi prilogami, jaz jih imam najraje skupaj z listi blitve in krompirjem.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Cvetačna juha

V prispevku boste našli zelo okusen in enostaven recept...

Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo mor...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Iz Jožičine kuhinje: Ribji in jajčni namaz

Iz Jožičine kuhinje prihajata tokrat dva okusna in zdra...

Iz Jožičine kuhinje: Polpeti iz bučk

Tukaj je sezona bučk, iz njih lahko pripravite zelo oku...

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.