KUHALNICA: Odlični pustni krofi

Imate radi nekaj slastnega in okusnega, ki tekne ne glede na letni čas. Pred vami je recept za odlične pustne krofe po katerih pri nas pečemo že več kot deset let in vedno uspejo. Preizkusite ga.
Okusni pustni krofi (foto: OblizniPrstie.si)
Okusni pustni krofi (foto: OblizniPrstie.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Odlični pustni krofi – sestavine
Za cca. 25 krofov:
1 kg namenske bele gladke moke
10 dag kvasa
10 dag sladkorja
7 dag margarine
3 dl mleka
4 debela jajca
1 vaniljev sladkor
o,5 dl ruma

Za nadev:
marelična marmelada

Za cvrtje:
2 l olja za cvrtje

Odlični pustni krofi – postopek:
Mleko z dvema žlicama sladkorja segrejemo, da je malo mlačno, odstavimo, dodamo kvas in žlico moke, premešamo ter pustimo, da vzhaja oz. da naraste.

Nato v skledi z električnim mešalnikom zgnetemo moko, jajce, sladkor, vaniljev sladkor, rum ter margarino in vzhajan kvasec.

Testo pokrijemo in pustimo, da vzhaja na toplem vsaj 30-40 minut. Za hitrejše vzhajanje postavimo skledo s testom kar v bližino radiatorja.

Ko je testo dovolj vzhajalo, oblikujemo kroglice. Testo zajemamo z žlico, ki naj ne bo prevelika. Testo vrtimo med dlanmi, da dobimo lepe kroglice. Dlani si pred oblikovanjem pomokamo z moko.

Oblikovane kroglice polagamo na pomokan prt. Zgornjo plast obrnemo, da je na dnu prta, s prsti kroglice še malo sploščimo. Ko porabimo vso testo, kroglice pokrijemo, da še enkrat vzhajajo na toplem.

Dobimo približno 25 kroglic.

Krofe cvremo na vsaki strani 3 minute. Pečenost krofov preverimo z zobotrebcem. Vmes dobimo lep krancelj.

Ocvrte krofe napolnimo z marmelado ter jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.