KUHALNICA: Pečen por z jajci

Por je v kulinariki zelo uporaben, saj ga lahko pripravimo na različne načine. Iz njega lahko skuhamo juhe in postrežemo ga lahko kot priloge ali kot glavne jedi (na primer: por iz voka). Odličen način, kako uporabiti por je tudi pečen por z jajci.
Pečen por z jajci (foto: OblizniPrste.si)
Pečen por z jajci (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pečen por z jajci – sestavine:
(za 3 osebe)
Pečen por z jajci
2 čajni žlički repičnega olja
300 g pora
sol
poper
3 jajca
1 večji korenček
1/2 čajne žličke mlete sladke rdeče paprike

Pečen por z jajci – postopek
Por razpolovimo, operemo in narežemo na večje kose; jajca z metlico razžvrkljamo v srednje veliki skledi in jih solimo; korenček operemo, ga očistimo in naribamo.

Vok segrejemo in vanj damo eno čajno žličko olja. Na segreto maščobo damo narezan por in nariban korenček, solimo in popramo po okusu ter ju na hitro popražimo. Dolijemo 3 dl vode in vse skupaj kuhamo toliko časa, dokler voda ne izpari in se zelenjava zmehča.

Med kuhanjem por s korenčkom večkrat premešamo in po potrebi dosolimo. Pripravljeno zelenjavo damo v večjo skledo in jo čimbolj razporedimo po njej, da se le-ta čim hitreje ohladi.

Zelenjavo pustimo v skledi približno 10 minut, nato ji dodamo razžvrkljana jajca in mleto sladko rdečo papriko. Vse skupaj s kuhalnico zelo dobro premešamo.

Pekač namastimo s 1 čajno žličko repičnega olja. Pri tem si pomagamo s čopičem za peko. V pekač damo zmes jajc in zelenjave ter jo enakomerno razporedimo po pekaču.

Pekač damo v pečico in jo nastavimo na 180 stopinj Celzija. Por z jajci pečemo toliko časa, dokler jajca ne zakrknejo (približno 30 minut).

Pečen por z jajci lahko postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.