KUHALNICA: Presne rožičeve kocke

Presne rožičeve kocke so narejene samo iz 4 sestavin: dateljev, kokosove moke, riževega napitka in rožičeve moke. Zelo rada imam rožičevo moko v sladicah, saj je že sama po sebi sladka in potem mi ni potrebno dodajati nobenega sladkorja.
Presne rožičeve kocke (foto: OblizniPrste.si)
Presne rožičeve kocke (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Moja presna sladica je namenjena tudi tistim, ki imajo zelo radi sladko, a tega ne smejo. Rožičevo moko lahko uživajo v sladicah tudi sladkorni bolniki. Rožičevo moko pa poznamo že zelo dolgo časa, saj so jo naše babice dajale kot namaz v potico. Je tudi odličen nadomestek kakava ali čokolade.

Sestavine za presne rožičeve kocke
Za približno 9 kock:
100 g dateljev
40 g kokosove moke
70 g rožičeve moke
100 ml riževega napitka (lahko tudi katere druge tekočine).

Postopek priprave presnih rožičevih kock:
Presne rožičeve kocke so nareje samo iz 4 sestavin. Najprej odtehtam datlje. Datlje lahko tudi narežete, da se bo masa lažje zmlela.

V posodo stresem še kokosovo moko in rožičevo moko.

Dolijem še rižev napitek in zmešam s paličnim mešalnikom.

Maso nadevam na peki papir, ki sem ga dala v pekač. Mase je samo za pol pekača, to pa zato, da se vse sestavine v paličnem mešalniku lažje zmešajo. Pekač položim za vsaj 2 ure v hladilnik.

Presne rožičeve kocke po želji razrežem na poljubno velikost. Meni jih je prišlo približno 9-10 kock.

Zdravo sladkanje vam želim!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegat...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčno pecivo iz moje mladosti

Velikokrat me misli ponesejo v leta moje mladosti. Ah, ...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Enolončnica z domačo klobaso

Včasih, ko se naveličamo cvrtja, peke in obilnih obroko...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...

KUHALNICA: Enostavni čokoladno orehovi polžki

Čokoladno – orehovi polžki na hitro so preprosti sladki...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.