KUHALNICA: Velikonočni zajčki s pomarančno aromo

Velikonočni zajčki s pomarančno aromo niso samo v okras na velikonočni mizi, temveč tudi hrustljava popestritev velikonočnega zajtrka. Odlično se bodo prilegli zraven velikonočne potice in velikonočne okrasitve in s svojo pomarančno aromo popestrili praznično mizo.
Velikonočni zajčki s pomarančno aromo (foto: OblizniPrste.si)
Velikonočni zajčki s pomarančno aromo (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prisrčni in okusni velikonočni zajčki bodo razveselili tako otroke kot odrasle.

Potrebujemo: 60 ml mleka, 1 zavitek suhega kvasa, 75 g sladkorja, 400 g moke, 250 g skute, 1 jajce, žlička pomarančne arome, ščepec soli, 75 g mehkega masla, rozine za okras, sladkor za posip.

Mleko segrejemo toliko, da je mlačno. Kvas stopimo v mleku. Dodamo žličko sladkorja in moke. Pustimo, da vzhaja.

V posodi zmešamo moko, skuto, jajce, sladkor, pomarančno aromo in ščepec soli.

Dodamo mleko s kvasom in vse gnetemo v kuhinjskem robotu oziroma z ročnim mešalnikom. Dodamo še maslo in testo gnetemo tako dolgo, da postane gladko in prožno ter se lepo loči od posode. Če je treba, dodamo še nekaj moke.
 
PREBERITE TUDI: Bodite pozorni: Ni vseeno, kakšna jajca kupite!

Kvašeno testo pustimo pokrito vzhajati na toplem 45 minut.

Pekač obložimo s peki papirjem. Testo na rahlo pomokani delovni površini z rokami pregnetemo in ga nato razvaljamo okoli 1 cm debelo. Iz testa z modelčkom v obliki zajčka izrežemo piškote.

Zajčke položimo na pekač, jih okrasimo z rozinami za oči, pri nekaterih zarežemo ušesa in jih posipamo z malo sladkorja.

Nato zajčke pustimo vzhajati še enkrat za 15 minut. Pečico segrejemo na 200 °C. Velikonočne zajčke pečemo v ogreti pečici na srednjem vodu od 10 do 12 minut, da se zlato rjavo obarvajo. Vzamemo jih ven in jih ohladimo.

Nasvet
Zajčke lahko pred pečenjem premažemo z razžvrkljanim rumenjakom, tako bodo namreč dobili lepo rumeno barvo. Za okrasitev je primeren tudi grobo zrnati sladkor.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Ta zajtrk spodbuja hujšanje – preprost, nasiten in brez kruha

Zajtrk pogosto velja za najpomembnejši obrok dneva, in ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.