Katero grozdje je bolj zdravo, belo ali črno?

Ali veste katero grozdje je bolj zdravo, črno ali belo? Ste vedeli, da vsebuje mnogo zdravilnih snovi? Močne antioksidante, ki izboljšujejo zdravje in počutje …
Grozdje je zelo zdravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Grozdje je zelo zdravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Grozdje je že stoletja znano kot zelo zdravilno, vsebuje mnogo mineralov, vitaminov in ostalih hranilnih snovi. Zelo pozitivno deluje na naše zdravje in počutje.

Črno grozdje
Črno grozdje je izredno bogato z močnimi antioksidanti, ti vplivajo na naše zdravje. Še posebej pozitivno vplivajo na srce, ga krepijo, preprečujejo zgoščevanje krvi, krepijo srčno mišico, pospešujejo cirkulacijo, blažijo bolečine v črevesju in ga zdravijo.

Črno grozdje vsebuje tudi flavonide, beta karoten, magnezij, baker, kalcij, železo in vitamine C, K, E.

Belo grozdje
Tudi belo grozdje je zelo zdravilno, a nima toliko hranilnih snovi kot črno. Je pa dober izvor vitaminov A, C, K ter mineralov, kot sta kalcij in železo.

Belo grozdje rešuje težave s prebavo, jo ureja, preprečuje zaprtost, krepi tudi ledvice in preprečuje nastanek ledvičnih kamnov.

Obe vrsti grozdja sta zdravi, zato si ju le privoščite.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.