Najboljši recept za kvašene flancate

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 28.1.2018
Imate radi flancate? Poskusite tokrat s peko kvašenih flancatov. Recept vas bo navdušil.
Kvašeni flancati (foto: Fala)
Kvašeni flancati (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
1 kocka kvasa Fala
1,25 dl mleka
18 dag jogurta
56 dag moke
6 dag sladkorja
2 vanilin sladkorja
4 rumenjaki
5 žlic ruma
3 dag masla
1,5 male žličke soli
nekaj kapljic vanilin koncentrata
limonina lupinica



Nad soparo zmešamo rumenjake, sladkor in vanilin sladkor, kvas Fala pa raztopimo v toplem mleku. V posodo odmerimo sol, dodamo moko, spenjena jajca, raztopljeni kvas, jogurt, rum, vanilin koncentrat in naribano lupinico neškropljene limone ter zamesimo kvašeno testo. Med mešanjem dodamo še zmehčano maslo. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da postane testo gladko in se ne trga med prsti. Testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo pregnetemo in ga damo ponovno vzhajati. Ko je testo drugič vzhajalo, ga stresemo na pult, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Nato ga razvaljamo, razrežemo na pravokotnike in vse zložimo na pomokano krpo (iz obrezanih delov lahko oblikujemo krofe – dobro pregnetemo, pustimo nekaj minut počivati, nato oblikujemo približno 8 dag težke kroglice). Prekrijemo jih z drugo krpo in pustimo ponovno vzhajati.

V vzhajane flancate zarežemo črto in jih ocvremo v vročem olju. Položimo jih z gornjo stranjo navzdol v olje in pokrijemo s pokrovko. Ko se na eni strani lepo obarvajo, jih obrnemo in ocvremo na drugi strani brez pokrovke.

Ocvrte flancate zložimo na papirnato serveto, da vpijejo odvečno maščobo. Ko se malo ohladijo, jih posujemo z mletim sladkorjem.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Vložene češnje

Sezona češenj je tu. Če jih imate v izobilju, če so se ...

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.