Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite iz njih zelo zdrav in osvežujoč sok.
Domači jagodni sok vas bo zagotovo navdušil. (foto: Freepik.com)
Domači jagodni sok vas bo zagotovo navdušil. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ali ste vedeli, da so jagode zelo bogate z vitaminom C in folno kislino? Zelo zdravilne so, vsebujejo veliko kalija in tudi mangana. Pomagajo odvajati odvečno vodo iz telesa, odlične so za vse tisti, ki želijo shujšati, uravnavajo krvni tlak, krepijo živčni sistem, krepijo možgane in izboljšujejo spomin, poleg tega so tudi odlična hrana za našo ščitnico in za bolj trdne kosti. Jagode so zares super sadje.

Iz njih pa lahko pripravite tudi okusen sok.
Ta stari recept, ki prihaja še iz rok naših babic, ne vsebuje nobenih škodljivih konzervansov, zato ga lahko pijejo vsi.

Potrebujete kilogram očiščenih jagod, dva litra vode, eno citronsko kislino in 250 gramov sladkorja.

Če imate več jagod, lahko recept podvojite ali potrojite. Po želji.

Jagode zmešajte v mešalniku, dodajte jim vodo, citronsko kislino in sladkor in premešajte. Nato zmes dajte na štedilnik in kuhajte na zmerni temperaturi toliko časa, da se sladkor stopi. Ves čas mešajte. Takoj, ko zmes zavre, odstavite in še vroč sok nalijte v čiste in temne steklenice. Te dobro zaprite in počasi ohladite. Hranite v hladilniku.

Ta naravni sok ima krajši rok trajanja. Če boste delali večje količine, ga nekaj lahko tudi zamrznete. Tako mu boste rok trajanja podaljšali.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.