Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite iz njih zelo zdrav in osvežujoč sok.
Domači jagodni sok vas bo zagotovo navdušil. (foto: Freepik.com)
Domači jagodni sok vas bo zagotovo navdušil. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ali ste vedeli, da so jagode zelo bogate z vitaminom C in folno kislino? Zelo zdravilne so, vsebujejo veliko kalija in tudi mangana. Pomagajo odvajati odvečno vodo iz telesa, odlične so za vse tisti, ki želijo shujšati, uravnavajo krvni tlak, krepijo živčni sistem, krepijo možgane in izboljšujejo spomin, poleg tega so tudi odlična hrana za našo ščitnico in za bolj trdne kosti. Jagode so zares super sadje.

Iz njih pa lahko pripravite tudi okusen sok.
Ta stari recept, ki prihaja še iz rok naših babic, ne vsebuje nobenih škodljivih konzervansov, zato ga lahko pijejo vsi.

Potrebujete kilogram očiščenih jagod, dva litra vode, eno citronsko kislino in 250 gramov sladkorja.

Če imate več jagod, lahko recept podvojite ali potrojite. Po želji.
 
 
Jagode zmešajte v mešalniku, dodajte jim vodo, citronsko kislino in sladkor in premešajte. Nato zmes dajte na štedilnik in kuhajte na zmerni temperaturi toliko časa, da se sladkor stopi. Ves čas mešajte. Takoj, ko zmes zavre, odstavite in še vroč sok nalijte v čiste in temne steklenice. Te dobro zaprite in počasi ohladite. Hranite v hladilniku.

Ta naravni sok ima krajši rok trajanja. Če boste delali večje količine, ga nekaj lahko tudi zamrznete. Tako mu boste rok trajanja podaljšali.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.