Nasvet bralke: Vložene marele

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: M. L. | 11.9.2018
Imate radi vložene gobice? Ste vedeli, da so odlične tudi vložene marele? V prispevku najdete enostaven in preizkušen recept.
Tudi marele lahko vložite. (foto: Brigita Nadoh Vidakovič)
Tudi marele lahko vložite. (foto: Brigita Nadoh Vidakovič)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Gobarska sezona se je pričela. Gobe rastejo, pravijo gobarji. In jih tudi že pridno nabirajo. Seveda velja pravilo, da se nabira le tiste gobe, ki jih zares dobro poznamo. Ostale pa pustimo v gozdu.

Da je tudi letos gob v izobilju, priča tudi skupina Nori na gobe in druge naravne dobrote, ki je zaživela na družbenem omrežju facebook. Če ste tudi vi član te skupine, potem so vas zagotovo navdušile polne košare gob, ki jih ljudje prinašajo iz gozda.

V skupini pa se najde tudi marsikateri recept, kako gobe pripraviti. Brigita Nadoh Vidakovič iz Podtabora pri Ilirski Bistrici je razkrila, da marele tudi vloži in da so takšne zelo okusne.

Zaupala nam je recept zanje: "Marele očistim, zrežem na kocke ali trakove. Dam jih v lonec z kropom, ko zavre, pustim vreti največ dve minuti. Odcedim in jih dam v kozarčke. V drugem loncu zavrem vodo z kisom, vodo in soljo. Sama uporabljam domač jabolčni kis, v razmerju 2:2. Na gobice dam 2,3 zrna popra, zalijem z vrelim kisom in še vroče zaprem. Ni nujno da se kisajo samo jurčki ... tudi marele pridejo odlične."

Če ste tudi vi nabrali polno košaro marel, kar v akcijo. Recept je enostaven, domači in prijatelji pa bodo zagotovo navdušeni, ko boste postregli z vloženimi marelami!

Imate tudi vi kak okusen, preizkušen recept, kako uporabiti gobe? Napišite nam ga in pošljite na naš elektronski naslov urednistvo@mojaleta.si in objavili ga bomo!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu ...

Okusno in domače: Preproste gobje jedi

Sezona gob je tukaj. Če jih tudi vi radi nabirate in je...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

KUHALNICA: Mehki in slastni medenjaki

Medenjaki … mmmm. Med in vonj po cimetu me vedno z misl...

Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.