Nasveti za popolno kuhano domačo juho

V prispevku boste našli male skrivnosti kuharjev, s katerimi bo odslej vaša domača juha mnogo boljša in bolj okusna. Preprosto je!
S preprostimi triki bo domača juha še boljša. (Foto: Freepik.com)
S preprostimi triki bo domača juha še boljša. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Mnogi si kosila brez dobre domače juhe sploh ne znajo predstavljati. Če ne drug dni, pa mora po njej dišati vsaj v nedeljo dopoldan. Če tudi vi kuhate domačo govejo ali kokošjo juho, vam bodo zelo prav prišli ti nasveti, s katerimi bo vaša juha odslej še boljša.

Kako skuhati juho, da bo ta imela še boljši okus in da bo meso lepo mehko?

Nasveti so zelo preprosti:
Ko boste kuhali juho, morajo v njej obvezno biti koromač, peteršilj in repa. Preden pa zelenjavo daste v lonec, je potreben majhen trik, da bo ta še slajša in da bo dala juhi poln okus.

Zelenjavo očistite, obrišite do suhega, nato jo dajte na pekač, pokapajte z olivnim oljem in v ogreti pečici (ali pa na ponvi) malce popecite. Na tak način boste dosegli, da bo zelenjava obdržala barvo in okus.

Juhi lahko dodate tudi liste repe, korenja, zeljne liste, liste cvetače, por. Tako bo še bolj okusna.

Če pripravljate kokošjo juho, potem se držite starega reka: Stara kokoš, dobra juha! Torej, kupite staro kokoš in ohranite tudi kožico, ki bo dala juhi še bolj poln okus.

Juho je potrebno vedno kuhati počasi. Včasih so rekli, da je najboljša takrat, ko pozabimo, da jo kuhamo.

Kuhati jo moramo na zmerni temperaturi, nikakor ne sme vreti.

Ko je meso kuhano, ga odstranimo iz lonca in vrnemo kasneje, ko juho že odstavimo.

Popolnoma enostavno, kajne? Poskusite naslednjič s temi preprostimi triki, pa boste videli, da bo zares polnega okusa.

Če ne jeste mesa, nič lažjega. Skuhajte zelenjavno juho in uporabite trike z zelenjavo, ki smo jih navedli. Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.