Nasveti za popolno kuhano domačo juho

V prispevku boste našli male skrivnosti kuharjev, s katerimi bo odslej vaša domača juha mnogo boljša in bolj okusna. Preprosto je!
S preprostimi triki bo domača juha še boljša. (Foto: Freepik.com)
S preprostimi triki bo domača juha še boljša. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Mnogi si kosila brez dobre domače juhe sploh ne znajo predstavljati. Če ne drug dni, pa mora po njej dišati vsaj v nedeljo dopoldan. Če tudi vi kuhate domačo govejo ali kokošjo juho, vam bodo zelo prav prišli ti nasveti, s katerimi bo vaša juha odslej še boljša.

Kako skuhati juho, da bo ta imela še boljši okus in da bo meso lepo mehko?

Nasveti so zelo preprosti:
Ko boste kuhali juho, morajo v njej obvezno biti koromač, peteršilj in repa. Preden pa zelenjavo daste v lonec, je potreben majhen trik, da bo ta še slajša in da bo dala juhi poln okus.

Zelenjavo očistite, obrišite do suhega, nato jo dajte na pekač, pokapajte z olivnim oljem in v ogreti pečici (ali pa na ponvi) malce popecite. Na tak način boste dosegli, da bo zelenjava obdržala barvo in okus.

Juhi lahko dodate tudi liste repe, korenja, zeljne liste, liste cvetače, por. Tako bo še bolj okusna.

Če pripravljate kokošjo juho, potem se držite starega reka: Stara kokoš, dobra juha! Torej, kupite staro kokoš in ohranite tudi kožico, ki bo dala juhi še bolj poln okus.

Juho je potrebno vedno kuhati počasi. Včasih so rekli, da je najboljša takrat, ko pozabimo, da jo kuhamo.

Kuhati jo moramo na zmerni temperaturi, nikakor ne sme vreti.

Ko je meso kuhano, ga odstranimo iz lonca in vrnemo kasneje, ko juho že odstavimo.

Popolnoma enostavno, kajne? Poskusite naslednjič s temi preprostimi triki, pa boste videli, da bo zares polnega okusa.

Če ne jeste mesa, nič lažjega. Skuhajte zelenjavno juho in uporabite trike z zelenjavo, ki smo jih navedli. Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Enolončnica z domačo klobaso

Včasih, ko se naveličamo cvrtja, peke in obilnih obroko...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...

KUHALNICA: Enostavni čokoladno orehovi polžki

Čokoladno – orehovi polžki na hitro so preprosti sladki...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.