Nasveti za popolno kuhano domačo juho

V prispevku boste našli male skrivnosti kuharjev, s katerimi bo odslej vaša domača juha mnogo boljša in bolj okusna. Preprosto je!
S preprostimi triki bo domača juha še boljša. (Foto: Freepik.com)
S preprostimi triki bo domača juha še boljša. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Mnogi si kosila brez dobre domače juhe sploh ne znajo predstavljati. Če ne drug dni, pa mora po njej dišati vsaj v nedeljo dopoldan. Če tudi vi kuhate domačo govejo ali kokošjo juho, vam bodo zelo prav prišli ti nasveti, s katerimi bo vaša juha odslej še boljša.

Kako skuhati juho, da bo ta imela še boljši okus in da bo meso lepo mehko?

Nasveti so zelo preprosti:
Ko boste kuhali juho, morajo v njej obvezno biti koromač, peteršilj in repa. Preden pa zelenjavo daste v lonec, je potreben majhen trik, da bo ta še slajša in da bo dala juhi poln okus.

Zelenjavo očistite, obrišite do suhega, nato jo dajte na pekač, pokapajte z olivnim oljem in v ogreti pečici (ali pa na ponvi) malce popecite. Na tak način boste dosegli, da bo zelenjava obdržala barvo in okus.

Juhi lahko dodate tudi liste repe, korenja, zeljne liste, liste cvetače, por. Tako bo še bolj okusna.

Če pripravljate kokošjo juho, potem se držite starega reka: Stara kokoš, dobra juha! Torej, kupite staro kokoš in ohranite tudi kožico, ki bo dala juhi še bolj poln okus.

Juho je potrebno vedno kuhati počasi. Včasih so rekli, da je najboljša takrat, ko pozabimo, da jo kuhamo.

Kuhati jo moramo na zmerni temperaturi, nikakor ne sme vreti.

Ko je meso kuhano, ga odstranimo iz lonca in vrnemo kasneje, ko juho že odstavimo.

Popolnoma enostavno, kajne? Poskusite naslednjič s temi preprostimi triki, pa boste videli, da bo zares polnega okusa.

Če ne jeste mesa, nič lažjega. Skuhajte zelenjavno juho in uporabite trike z zelenjavo, ki smo jih navedli. Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.