Odličen nasvet: Specite kostanj kar v pečici!

Ta recept vam bo zagotovo zelo všeč, saj lahko v domači kuhinji na zelo enostaven način pripravite pečeni kostanj kar v pečici. Preberite in poizkusite!
	Kostanj lahko spečete tudi v pečici. (foto: Freepik.com)
Kostanj lahko spečete tudi v pečici. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V pečici pečen kostanj ima kar nekaj prednosti. Hitro in enostavno je narejen, ni vam potrebno kuriti, le pečico segrejete in že stanovanje diši po omamno sladkem kostanju. Le kdo se ga ne bi razveselil! Poleg tega, da je zelo okusen, je tudi zelo zdrav.

Potrebujete čim bolj enakomerno debel kostanj, tega morate nujno z nožičkom nekoliko zarezati. Niti eden ne sme ostati brez zareze, v nasprotnem primeru se namreč kostanj napihne, lupina poči in v pečici boste imeli pravi nered.

Medtem ko boste vsak kostanj posebej zarezali v lupino, segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in nastavite na ventilator.

Ko je kostanj narezan, ga dajte v lonec, solite in kuhajte, dokler ne zavre. Nato ga odcedite in razporedite po pekaču in pecite 15 do 20 minut.

Nato enega poskusite, da se prepričate, da je zares pečen in nato vse ostale vzemite iz pečice. Pokrijte jih za nekaj minut z mokro krpo, da boste kostanj še lažje olupili.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Cvetačna juha

V prispevku boste našli zelo okusen in enostaven recept...

Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo mor...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Iz Jožičine kuhinje: Ribji in jajčni namaz

Iz Jožičine kuhinje prihajata tokrat dva okusna in zdra...

Iz Jožičine kuhinje: Polpeti iz bučk

Tukaj je sezona bučk, iz njih lahko pripravite zelo oku...

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

KUHALNICA: Govedina z bučnim oljem

Ko kuhamo govejo juho nam vedno ostane kakšen kos goved...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.