Okusni recepti iz sočne in osvežujoče lubenice

V teh vročih dneh najbolj prijajo osvežilni napitki, ki vas bodo napolnili z energijo, okrepili vaše zdravje, izboljšali počutje in vas ohladili. Preberite nekaj slastnih receptov!
	Lubenico lahko uporabite v številnih okusnih jedeh. (foto: Freepik.com)
Lubenico lahko uporabite v številnih okusnih jedeh. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V teh vročih dneh je lubenica zagotovo prava izbira. Polna je tekočine, vitaminov, mineralov in sadnega sladkorja, ki vam bo dal nove moči. Lubenica vsebuje kar 92 odstotkov vode in je zelo bogata z vitaminom A in C, vsebuje pa tudi antioksidante, ki pozitivno vplivajo na naše srce in kosti.

Lubenico si lahko pripravite na več načinov.

Solata iz lubenice
Pripravite zelo okusno in osvežilno solato iz lubenice, paradižnika in mocarele. Četudi se ta kombinacija živil zdi nekoliko nenavadna, je zelo okusna.

Lubenico narežite na manjše koščke, tudi paradižnik in mocarelo narežite na kocke. Premešajte, dodajte nekaj bazilike in uživajte v harmoniji okusov.

Napitek iz lubenice in jagod
Za osvežilni zajtrk, ki vas bo napolnil z energijo, si privoščite napitek iz lubenice in jagod. Narežite lubenico, odstranite semena, v mešalnik dodajte še jagode, deciliter vode, dodate lahko tudi pol banane in dobro premešajte ter popijte.

Karpačo z lubenico
Pripravite si lahko tudi osvežilni, nekoliko pekoči zelenjavni napitek z lubenico. Potrebovali boste eno kumaro, eno pekočo papriko, paradižnik in skodelico očiščene lubenice. Vse skupaj dobro zmešajte v mešalniku in uživajte v osvežilnem, nekoliko pikantnem okusu.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.