Počitniški recept: Hokaido bučke

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 29.10.2022
Počitnice so tu, bliža se tudi noč čarovnic. Idealen čas, da skupaj z vnuki zavihate rokave in se lotite okusnih hokaido bučk.
Hokaido bučke (foto: Fala)
Hokaido bučke (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocka svežega ali 1 vrečka suhega kvasa Fala
Pol vrečke kislega testa Fala
750 g moke
250 g mleka
130 g kisle smetane
90 g masla
70 g sladkorja
4 rumenjaki
2 žlici pečene hokaido buče
1,5 male žličke soli

jajce za premaz

Kvas Fala raztopimo v polovici toplega mleka in ga prilijemo k moki. Moki primešamo kislo testo Fala, prilijemo raztopljeni kvas, dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo nekaj minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

Po tri vrvice med seboj na sredini zavozlamo skupaj in jih položimo na pult, tako da so vse vrvice razprte. Za vsako bučko bomo rabili en komplet, torej približno 10, če bomo delali manjše bučke.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na približno 80 g – 100 g težke kose, ki jih oblikujemo v kroglice (kot bombetke ali krofe). Oblikovano kroglico položimo na prepleten komplet vrvic. Vrvice nato zavežemo brez zategovanja na vrhu kroglice – bučke, te pa zložimo na pekač z drugim vozlom na dnu pekača. Med vzhajanjem bodo nastale zareze, značilne za bučo.

Vzhajane bučke premažemo s stepenim jajcem, namestimo peclje (lahko uporabimo delček dateljna, oreha, izrezano jabolko, kandirane rezine pomaranče) in jih prestavimo v vročo pečico.
Pečemo jih slabe pol ure pri 180°C. Ko so pečene, previdno porežemo vrvice na mestu obeh vozlov in jih odstranimo.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Enolončnica z domačo klobaso

Včasih, ko se naveličamo cvrtja, peke in obilnih obroko...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...

KUHALNICA: Enostavni čokoladno orehovi polžki

Čokoladno – orehovi polžki na hitro so preprosti sladki...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.