Praznični recept: Hokaido potica s kostanjem in orehi

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 12.11.2022
Pred nami so prazniki, popestrimo jih lahko tudi z malce drugačno in zelo okusno potico. V prispevku najdete recept.
Hokaido potica s kostanjem in orehi (Foto: Fala)
Hokaido potica s kostanjem in orehi (Foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala
600 g bele moke
150 g koruzne moke
160 g masla
150 g kisle smetane
150 g mleka
120 g pečene buče
70 g sladkorja
4 rumenjake
3 žlice ruma
2 mali žlički soli

Nadev:
550 g maronov/kostanja (olupljenega)
200 g mletih orehov
180 g sladkorja
4 beljaki
1 jajce
sok in lupinica limone
1 jajce za premaz

Moki primešamo v mleku raztopljen kvas Fala, dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Med počasnim mešanjem počasi dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti. Ko je testo gladko in se ne trga med prsti, če ga poskušamo razvleči, ga pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Kostanj brez kožice pretlačimo z vilicami, mu primešamo orehe, beljake (ne sneg!) in ostale sestavine.

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Zatem testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Tega položimo v pomaščen model in pustimo vzhajati.

Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo slabo uro pri 175 °C.

Pečeno potico vzamemo iz pečice, jo pustimo nekaj minut v modelu, nato jo obrnemo iz modela na krožnik in ohladimo do konca.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Cvetačna juha

V prispevku boste našli zelo okusen in enostaven recept...

Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo mor...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Iz Jožičine kuhinje: Ribji in jajčni namaz

Iz Jožičine kuhinje prihajata tokrat dva okusna in zdra...

Iz Jožičine kuhinje: Polpeti iz bučk

Tukaj je sezona bučk, iz njih lahko pripravite zelo oku...

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.