Zdrava sladica: Pečena jabolka s skuto

Kmalu bo čas za Martinove jedi, in ker imam doma še vedno veliko jabolk, sem se odločila, da naredim polnjena jabolka. Ker doma ne jemo kravjih izdelkov sem jih napolnila s kozjo skuto.
Pečena jabolka s skuto (foto: OblizniPrste.si)
Pečena jabolka s skuto (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za pečena jabolka, polnjena s kozjo skuto:
2 jabolki
pest brusnic
1 žlička vanilijevega sladkorja
2 žlici kozje skute
1 žlica zmletih lešnikov
1 dcl vode
1 žlička cimeta

Postopek priprave pečenih jabolk, polnjenih s kozjo skuto:
Jabolka prerežem na pol in izdolbem peške. Položim jih v pekač in jih dam za 10 minut v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija.

Vse sestavine za nadev zmešam v posodici z žlico. Namesto brusnic se lahko doda tudi rozine, ki jih prej namočim. Kozjo skuto pa se lahko zamenja s navadno skuto. Zraven zmešam še žlico zmletih lešnikov ter dodam žličko cimeta.

PREBERITE TUDI: RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Jabolka napolnim z nadevom ter dolijem še kozarec vode v pekač oziroma toliko, da pride voda do polovice jabolk. Pečem na 180 stopinjah Celzija, 20 minut.

Polnjena jabolka se lahko ponudijo s stepeno ali riževo smetano. Uživajte, saj se kar topijo v ustih. Zdrava sladica za Martinovo!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.