BABIČINI UTRINKI: Babici Mileni ne manjka idej in energije

Ekipi portala MojaLeta.si se je pridružila babica Milena Kotnik, ki bo s svojimi prispevki, idejami za ustvarjanje, mislimi in še če razveseljevala bralce. Preberite, kaj je povedala o sebi!
Milena z vnuki (foto: facebook/osebni arhiv)
Milena z vnuki (foto: facebook/osebni arhiv)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Upokojenka Milena Kotnik je tiste vrste babica, ki nikoli ne počiva, nikoli ji ne zmanjka energije. Uživa v ustvarjanju, je prostovoljka in malce zna tudi čarati, saj pravi, da se preživlja s pičlih 450 evrov pokojnine.

»Sem mati dveh hčera in enega sina, imam pa tudi šest vnukov, tri deklice, tri dečke,« ponosno pove.

16 let je že prostovoljka in predsednica pri Turističnemu društvu Levec, je pa tudi dobitnica Savinovega odličja za delovanje na kulturnem področju.

»Po dvajsetih letih delovne dobe in po rojstvu tretjega otroka sem ostala doma kot mati in gospodinja,« nam še zaupa in doda, da odkar pomni, rada ustvarja zase in za druge.

»Nakit in različne dekorativne izdelke izdelujem zase, za prijateljice in tudi za prodajo. Imela sem status umetna obrt, ker je komisija ocenila, da so izdelki estetski, inovativni in unikatni. Kratek čas sem bila SP vendar zaradi plačilne nediscipline nisem mogla »preživet«.
Veliko svojih izdelkov tudi podarim meni ljubim osebam, ker v darilo vpletem ljubezen in spoštovanje do osebe, ki ji je namenjeno,« je povedala.

Pravi, da je ustvarjalka z dušo in telesom. O sebi ne govori rada, pravi, pa, da veliko o sebi pove z izdelki, ki jih ustvari.

»Družina in medsebojni odnosi, predvsem pa zdravje so moje največje vrednote,« še za konec.

Babica Milena je povsem preprosta babica, ki bo delila svoje utrinke življenja z nami.

Če želite svoje utrinke deliti tudi vi, nam pišite na elektronski naslov urednistvo@mojaleta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Ohranite svoje zgodbe za prihodnje generacije – podarite neprecenljiv spomin

Spomini so tisto, kar daje življenju toplino. So zgodbe...

Dan soseda: Skodelica kave, nasmeh in pogovor – danes je pravi dan za to

Vsako leto 7. aprila praznujemo Dan soseda – dan, namen...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.