Bidermajer

Bralka portala MojaLeta.si Živka Komac nam je poslala lepo pesem. Preberite, kako in kje je dobila navdih zanjo!
Pisan šopek (foto: freeimages.com)
Pisan šopek (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
»Nedavno smo se zopet dobile prijateljice, ki se že leta dolgo družimo in se veselimo življenja. Vse smo pišoče upokojenke. Vsaka na svoj način. Nataša Žilevski, Marijana Starc in jaz debatiramo o marsičem,« nam je v elektronski pošti napisala Živka Komac in dodala še: »Večer je bil prijeten in nekdo nas je poimenoval, da smo kot Bidermajer šopek! Zadolžile smo se z "domačo nalogo", da vsaka napiše nekaj na temo Bidermajer. Tako vam danes pošiljam svojo "domačo nalogo", ki je nastala nedavnega večera. Upam, da vam bo všeč.
Prisrčen pozdrav z željo, da bi bil ves svet en sam dišeč šopek!«


Bidermajer
Na travniku življenja
cvetlice sem iskala,
da v šopku bi dehtele,
a mnoge so uvele.

Obstale so le tiste,
ki mi lepo dišijo
in še danes iste
v barvah govorijo.

V vazi časa se bohoti
pisan Bidermajer šopek
iz cvetov iz davnih let,
ko vsak je bil še popek.

S prijateljstvom je negovan,
z nesebičnostjo ovit,
z ljubeznijo je obsijan
in z zaupanjem zalit.

V šopku ima ime vsak cvet.
Tudi moje v njem se skriva.
Žarimo skupaj v naš svet
tudi, ko je hladna zima.

V vazi časa se bohoti
pisan šopek Bidermajer.
Ko čas mu stopil bo naproti
ga pokril bo črn šlajer.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Moderna babi: "V moji hiši ni rokovanja s telefonom. Vnuki ga ne uporabljajo..."

„Še sama ne vem, od kje toliko volje in idej za ustvarj...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ko otroci odidejo od doma: 7 nasvetov, kako uživati v praznem gnezdu

Kako se uspešno soočiti z vsemi občutki, ki jih prinese...

Ste vedeli, da ima Centralna tehniška knjižnica tudi knjižnico stvari in ustvarjalnico?

V Centralni tehniški knjižnici so poleg tradicionalnega...

Babičini triki za zdrave in lepe nohte

Preverite, kako na 100% naraven način poskrbeti, da bod...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.