Bidermajer

Bralka portala MojaLeta.si Živka Komac nam je poslala lepo pesem. Preberite, kako in kje je dobila navdih zanjo!
Pisan šopek (foto: freeimages.com)
Pisan šopek (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
»Nedavno smo se zopet dobile prijateljice, ki se že leta dolgo družimo in se veselimo življenja. Vse smo pišoče upokojenke. Vsaka na svoj način. Nataša Žilevski, Marijana Starc in jaz debatiramo o marsičem,« nam je v elektronski pošti napisala Živka Komac in dodala še: »Večer je bil prijeten in nekdo nas je poimenoval, da smo kot Bidermajer šopek! Zadolžile smo se z "domačo nalogo", da vsaka napiše nekaj na temo Bidermajer. Tako vam danes pošiljam svojo "domačo nalogo", ki je nastala nedavnega večera. Upam, da vam bo všeč.
Prisrčen pozdrav z željo, da bi bil ves svet en sam dišeč šopek!«


Bidermajer
Na travniku življenja
cvetlice sem iskala,
da v šopku bi dehtele,
a mnoge so uvele.

Obstale so le tiste,
ki mi lepo dišijo
in še danes iste
v barvah govorijo.

V vazi časa se bohoti
pisan Bidermajer šopek
iz cvetov iz davnih let,
ko vsak je bil še popek.

S prijateljstvom je negovan,
z nesebičnostjo ovit,
z ljubeznijo je obsijan
in z zaupanjem zalit.

V šopku ima ime vsak cvet.
Tudi moje v njem se skriva.
Žarimo skupaj v naš svet
tudi, ko je hladna zima.

V vazi časa se bohoti
pisan šopek Bidermajer.
Ko čas mu stopil bo naproti
ga pokril bo črn šlajer.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Ohranite svoje zgodbe za prihodnje generacije – podarite neprecenljiv spomin

Spomini so tisto, kar daje življenju toplino. So zgodbe...

Dan soseda: Skodelica kave, nasmeh in pogovor – danes je pravi dan za to

Vsako leto 7. aprila praznujemo Dan soseda – dan, namen...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.