Decembrski FALA recept: Zvezdica s čokolado in kokosom

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 13.12.2019
Decembrsko ustvarjanje se lahko dogaja tudi v kuhinji. Presenetite svoje najdražje z okusnim receptom in jim specite zvezdico s čokolado in kokosom.
Zvezdica s čokolado in kokosom (foto: Fala)
Zvezdica s čokolado in kokosom (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala
30 g kislega testa Fala
500 g moke
152 g mleka
90 g kisle smetane
80 g masla
30 g sladkorja
2 jajci
1,5 male žličke soli

Nadev:
400 g mleka
50 g temne čokolade
40 g kokosove moke
3 žlice sladkorja
1 vanilin ali čokoladni puding
1 rumenjak
limonino lupinico

1 jajce za premaz
semena za okras (bučna, lan)

Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k ostalim sestavinam brez masla ter zamešamo testo. Med mešanjem dodajamo zmehčano maslo in mešamo še toliko, da postane testo gladko. Zatem ga pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Puding skuhamo, polovico damo na stran, iz polovice pa pripravimo nadev. V vroč puding vmešamo rumenjak, temno čokolado, limonino lupinico, kokosovo moko in ohladimo.

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo, razrežemo na tri enako težke kose in pustimo počivati nekaj minut. Vse kose spočitega testa razvaljamo in izrežemo enako velike kroge. Prvega položimo na pekač, ga premažemo z nadevom in prekrijemo z drugo plastjo testa, tudi tega namažemo in prekrijemo s tretjo plastjo testa. Na sredino kroga položimo okrogel predmet (manjši kozarec, modelček za krofe, pokrovček ipd.) in od kozarca proti robu razrežemo na šestnajst delov (najprej na štiri, potem vsakega na pol in potem še enkrat vsakega na pol). Vsak izrezan del trikrat zavrtimo okrog osi; vsak par v nasprotni smeri – en del v levo, drugega v desno; konca vsakega para oblikujemo v konico zvezde. Zvezdo premažemo s stepenim jajcem, srednji del pa še dodatno okrasimo s semeni.

Oblikovano zvezdo pustimo na toplem vzhajati, nato jo prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo približno 40 minut na 180 °C.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu ...

Okusno in domače: Preproste gobje jedi

Sezona gob je tukaj. Če jih tudi vi radi nabirate in je...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

KUHALNICA: Mehki in slastni medenjaki

Medenjaki … mmmm. Med in vonj po cimetu me vedno z misl...

Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.