Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripraviti slastno "Ferrero rocher" rolado. Navdušeni boste nad okusom.
Slastna rolada (foto: Jožica Ostrožnik)
Slastna rolada (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

6 jajc (ločiti)
10 dkg sladkorja
ščep soli
2.5 dkg (25 gr) kakava v prahu
2 žlici gustina
18 dkg čokolade z nad 50 % kakava (stopiti)
2 žlici vroče vode

Izdelava po naslednjem vrstnem redu:

Najprej si pripravite nizek pekač od pečice širine 50 cm (s peki papirjem).

Stepite beljake s ščepcem soli, da bo sneg bolj čvrst (postavite ga v hladilnik).

Zmiksajte rumenjake in sladkor, da se zgostijo (daljše miksanje).

Pridajte skupaj presejan kakav z gustinom, stopljeno čokolado in miksajte, da se poveže.

Dodajte 2 žlici vroče vode.

Delati morate hitro, ker se čokolada hitro trdi (da si ne bi privoščili vmes kakšne "čik pauze").

Na koncu dodajte sneg, najprej 2 žlici, da zmehčate maso, nato nežno preostali sneg.

Vlijte na peki in enakomerno pogladite z lopatko.

Peka v navadni predogreti pečici, na 180 stopinj, točno 13 minut.

Pečen biskvit posipajte s kakavom v prahu in s peki papirjem vred, potegnite na mokro kuhinjsko serveto ter pazljivo zvijte (s papirjem).

Nato vse skupaj pokrijte (zavijte) v mokro krpo in ohladite.

Krema:

25 dkg mascarpone sirčka
25 dkg nutelle
10 dkg praženih, olupljenih, grobo sesekljanih lešnikov (orehov).

Mascarpone in nutello premiksate, namažete hladen biskvit.

Potrosite lešnike po kremi in zrolate s pomočjo papirja v rolado.

Lahko pa lešnike zamešate tudi v kremo.

Rolado postavite v hladilnik, ta čas ko delate glazuro.

Glazura:

15 dkg čokolade za kuhanje in
2.5 dkg (25 gr) masla stopiti in premazati rolado.

5 dkg sesekljanih, praženih, olupljenih lešnikov (orehov) potrositi po glazuri.

Pripis: rolada vam bo ob zvijanju malo pokala, vendar brez panike, to boste vse zakrili s čokolado in lešniki.

Naj se sladko razvajanje prične.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.