Iz Jožičine kuhinje: Hitri hot dog

Tokrat enostaven recept za hot doge, ki so super primerni za otroške rojstne dneve, ko se zberejo vsi prijatelji vaših najmlajših.
Recept za hiter hot dog. (Foto: Facebook Jožica Ostrožnik)
Recept za hiter hot dog. (Foto: Facebook Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Priskrbite si za testo
1/2 kg mehke moke
1 kocko svežega kvasa (42 gr)
1 malo žličko sladkorja
1 dcl olja
2,5 dcl mlačnega mleka
1 malo žličko soli


Za polnjenje

mini hrenovke ali velike, ki jih prerežete tako, da iz enega para dobite 4 kose.


Za premaz

1 stepeno jajce


Za posip

sezam


Izdelava
Najprej postavite kvasec (od osnove vzamite 1 dcl mlačnega mleka,mu dodajte zdrobljeni kvas, žličko sladkorja in žlico moke, premešajte in vzhajajte na toplem).
Moko dajte v skledo, posolite ob robu in v sredino prilijte vzhajani kvas,malo premešajte in dolijte mešanico mlačnega mleka in olja.Na hitro zamesite testo,ki se fino mesi in gre od rok in posode.Dobili boste 90 dkg testa, ki ga razdelite na 2 enaka gladka hlebčka.Vzhajajte ju 1/2 ure.
Med tem časom skuhajte hrenovke, jih odcedite in ohladite.
Sedaj vsak hlebček posebej na tanko razvaljajte v krog premera 35 cm in ga razrežite na 8 trikotnikov(za velik hod dog), ali v krog premera 40 cm in ga razrežite na 16 trikotnikov(za mali hod dog).Na širšo stran položite hrenovke in zvijte proti ožjemu delu(konico - zaključek testa vedno položite na dno pekača,da se pri peki ne bo odpirala), premažite s stepenim jajcem, posipajte s sezamom in takoj v ogreto (navadno) pečico na 180 stopinj za cca 35 minut.
Pečene lahko po vrhu potegnete z margarino, za lepši lesk in mehkobo.


PRIPIS: nabavite kvalitetne hrenovke.
Testo pa lahko tudi razvaljate na pravokotnik, ga razrežete na ozke pramene in hrenovke spiralno ovijate.


Malčkom dober tek Iz Jožičine kuhinje.

 

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.