Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripravljeno kosilo, ki je lahko kot glavna jed za 4 osebe ali kot priloga za 6 oseb. Ocvrte miške so mehke in zelo okusne, seveda morajo biti pravilno začinjene.
Mesne miške iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Mesne miške iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
1/2 kg mletega mešanega mesa
1 navadni jogurt čvrsti (180 gr)
1 jogurtov lonček hladne vode (180 gr)
1 jogurtov lonček gladke moke (180 gr)
1 pecilni prašek
1 srednje velika čebula (nasekljana in zlato ocvrta)
1 do 2 zrna česna
šopek petršilja (nasekljan)
3 jajca
sol, poper
vegeta (po želji)

Priprava: vse sestavine dobro premešamo in damo v hladilnik za 1 uro, da se masa prepoji in malo zgosti. V ponvi segrejemo olje. Z jušno žlico zajemamo maso in jo polagamo v segreto olje (masa lepo počasi zdrsi iz žlice). Cvreti je treba v vročem olju, do zlatorjave barve, na sredini cvrenja jih obrnemo. Miške med cvrenjem lepo narastejo. Zajemajte polno žlico, dobili boste 28 mišk.

Preberite tudi: Recept: Bosanski lonec

NASVET: na sliki boste sicer videli, da sem masi dodala surovo čebulo, a ne me posnemati, sem mislila na nekoga med delom.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.