Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen obrok, tik pred koncem pečenja jo obilno potresemo z naribanim sirom in še malo zapečemo.
Krompirjeva musaka (Foto: Karmen Valant)
Krompirjeva musaka (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

700 g krompirja
550 g mletega mesa
250 g svežega paradižnika ali 20 g paradižnikove mezge
40 g riža
40 g moke
2 dl mleka
1 jajce
30 g naribanega sira
mleta rdeča paprika
poper, sol
peteršilj

Preberite tudi: Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Za pripravo klasične krompirjeve musake bomo potrebovali približno 1 uro in 30 minut. Najprej čebulo drobno sesekljamo in jo pražimo na olju. Dodamo mleto meso, ga popražimo, solimo in popramo. Dodamo polovico narezanega paradižnika in sesekljan peteršilj. Vse skupaj malo pokuhamo, medtem olupimo krompir in ga narežemo na kolobarje. Na hitro ga popražimo na olju.

Lotimo se sestavljanja klasične krompirjeve musake. V namaščen pekač najprej položimo 1/3 na kolobarje narezanega krompirja, ga pokrijemo s polovico popraženega mesa in prekrijemo z drugo tretjino krompirja. Krompir prekrijemo s preostalim mesom in nato čez položimo še zadnjo tretjino krompirja. Po vrhu položimo plast tankih paradižnikovih kolesc. Prilijemo malo vroče vode in za približno 1 uro postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj C.

Ko je musaka skoraj pečena, jo prelijemo z razžvrkljanim jajcem, mlekom in moko. Po želji lahko dodamo tudi kislo smetano. Potresemo z naribanim sirom in še za nekaj minut postavimo v pečico. Na enak način lahko pripravimo tudi musako s krompirjevim pirejem. Pri tem receptu damo med dve plasti mletega mesa krompirjev pire.

Preberite tudi: Recept: Bosanski lonec

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Krompirjeva musaka Jedi za kosilo Recept
Morda te zanima tudi:

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.