KUHALNICA: Drugačna malinina pita

Pita pri kateri testo pripravite z lahkoto in pri kateri se ni potrebno truditi z valjanjem krhkega testa, pita ki je obložena z lahko kremo iz beljakov in ponuja čudovit osvežilen okus – ja, vse to vam prinaša drugačna malinina pita.
Malinina pita (foto: OblizniPrste.si)
Malinina pita (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Drugačna malinina pita – sestavine:
Sestavine za pekač 35 x 21 cm

Testo:
300 g gladke moke
1 žlička pecilnega praška
200 g masla
4 žlice sladkorja
1 vaniljev sladkor
4 žlice tekočega kremnega jogurta
5 rumenjakov

Nadev:
5 beljakov
8 žlic sladkorja
2 praška vaniljevega pudinga ( 2 x 38 g)
6 žlic olja
1 vaniljev sladkor
400 do 500 g malin

Drugačna malinina pita – postopek:
V posodo odmerimo moko pomešano s pecilnim praškom, sladkor, vaniljev sladkor in nalistano maslo. Z rokami na hitro zgnetemo testo, ki ne rabi postati celota, lahko ostane nadrobljeno.

Nato dodamo rumenjake in 4 žlice navadnega kremnega jogurta ter z rokami zgnetemo testo v homogeno kepo. Testo je bolj mehko, vendar se ne prijema rok. Če bi bilo preveč mehko, dodate še malo moke.

Kepo testa razdelimo v dve kepi, pri čemer naj bo ena malenkost večja.

In sedaj najljubši del rokovanja s testom. Testa ni potrebno valjati in izgubljati živcev, ker bi se vam lomilo. Pekač obložimo s peki papirjem in večjo kepo testa z rokami enostavno nadrobimo po celotnem dnu pekača.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Korenčkovi keksi

Lotimo se kreme. Med stepanjem beljakov v sneg, postopoma dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Sedaj električni mešalec izklopimo in najprej uporabimo in mešamo s slaščičarsko lopatko, da bi ohranili zračnost beljakovega snega. Ko je sneg dovolj trd, postopoma primešamo prašek dveh vaniljevih pudingov in na koncu še 6 žlic olja.

Beljakovo kremo premažemo po nadrobljenem testu.

Po kremi enakomerno potrosimo maline. V sezoni seveda uporabimo sveže, vendar tudi zmrznjene se lepo obnesejo. Pri tem receptu so uporabljene zmrznjene. Krema je sicer zelo zračna in lahka, vendar dovolj kompaktna, tako da ni bojazni, da bi maline potonile na dno.

In sedaj še zadnji del. Manjšo kepo testa z rokami nadrobimo čez maline. Ni potrebno, da zapolnite sleherni kotiček, vmes se lahko vidijo prazne luknjice.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C klasične peke, cca. 45 minut oz. odvisno od pečice. Med ohlajanjem bo pita postala kompaktna.

Prijetno sladkanje z drugačno malinovo pito.

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Ta zajtrk spodbuja hujšanje – preprost, nasiten in brez kruha

Zajtrk pogosto velja za najpomembnejši obrok dneva, in ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.