KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim okusom po pomaranči in mandljih. Poleg tega pa so še brez glutena, jajc in mleka ter mlečnih izdelkov, tako da so primerni tudi za alergike.
Pomarančni piškoti (foto: OblizniPrste.si)
Pomarančni piškoti (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za pripravo pomarančnih piškotkov
(za 2 pekača)
Za testo:
200 g brezglutenske moke (ali 100 g riževe moke in 100 g koruzne moke)-če nimate problemov s pšenico, lahko uporabite pšenično moko
100 g kokosove maščobe
90 g rjavega sladkorja
100 g mletih mandljev
1 pomaranča
po želji lahko tudi pomarančna aroma
1 žlička sode bikarbone
3 žlice rastlinskega mleka

Za glazuro:
4 žlice pomarančnega soka
cca 80 g sladkorja v prahu

Postopek priprave 
V posodi raztopimo kokosovo maščobo. V posodi za mešanje zmešamo moko, sladkor, sodo bikarbono in mandlje ter vse skupaj premešamo.

Dodamo stopljeno kokosovo maščobo, naribano lupino pomaranče, sok polovice pomaranče, aromo pomaranče ter rastlinsko mleko. Vse skupaj dobro pregnetemo.

Oblikujemo 1-2 klobasi in ju zavijemo v folijo.

Postavimo v hladilnik, da se dobro strdi. Klobase vzamemo iz hladilnika in narežemo na kolute debeline približno 0,5 cm. Kolute polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Ker je masa zelo krhka se vam bodo koluti verjetno lomili. Pa nič zato, malo jih popravite z rokami in narahlo potisnite ob pekač, da obdržijo obliko.

Piškotke pečemo na 170°C-klasična pečica, približno 10-12 minut. Medtem zmešamo pomarančni sok in sladkor v prahu za glazuro. Ko so piškotki pečeni, še vroče premažemo z glazuro in pustimo da se ohladijo.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.