KUHALNICA: Slastna pečena kaša z jabolki

Kaj skuhati za večerjo, da bo hitro, okusno, zanimivo, poceni in kar je najbolj pomembno – da bo zadovoljilo vse okuse v hiši! Slastna pečena kaša z jabolki je prava jed.
Pečena kaša z jabolki. (foto: P.L.)
Pečena kaša z jabolki. (foto: P.L.)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nekako se poskušam držati Mileninega reka, da je ceneje kuhati kosilo ali večerjo iz sestavin, ki jih imamo doma in ne izmisliti se jedi ter nato kupovati sestavine zanjo. In moram priznati, da ima še kako prav. S tem načinom ogromno privarčujemo, pa še veliko manj hrane zmečemo stran, saj jo zagotovo uporabimo do roka trajanja in ne ostane nekje pozabljena v kotu hladilnika ali omare. Kar pa se zelo rado zgodi, če kuhamo po naših željah (in ne po sestavinah, ki jih imamo doma) ter nakupljeno hrano odlagamo v omaro, hladilnik, vso staro pa potiskamo še bolj zadaj.

Današnje pozno kosilo je bilo brez mesa. Kar ni bilo najbolj všeč poglavarju naše hiše, a se je vzdržal. Sestavljeno je bilo iz zelenjavne juhe in kaše z jabolki. Juho sem skuhala iz hokaido bučke in brstičnega ohrovta. Buč imam letos zadosti doma, brstični ohrovt mi je iz svojega vrta nabrala mama. Prepražila sem čebulo, stresla nanjo na koščke narezano bučko, brstični ohrovt, zalila z vodo in kuhala do mehkega, soliti ni bilo potrebno, saj sem dodala žličko doma pripravljene vegete (peteršilj in česen sem dobro sesekljala, premešala s soljo in nadevala v steklene kozarčke). Kuhano zelenjavo sem zmešala s paličnim mešalnikom.

Za glavno jed, pečeno kašo z jabolki, sem skuhala nekaj kaše. Hm, le zakaj je na naših trgovskih policah prosena kaša, uvožena iz Rusije ali Kitajske?! Žalostno. V vodi sem jo pokuhala nekaj minut, nato precedila, stresla nazaj v lonec, dolila domače mleko, košček masla, in kuhala še nekaj minutk. Mlačni sem dodala žlico sladkorja, vanilin, dva rumenjaka, na koncu pa še sneg iz dveh beljakov. Naribala sem domača jabolka, jih potresla s cimetom. Sladkorja ni bilo potrebno dodajati.

Namazal sem jensko skledo z maslom, margarine skoraj ne uporabljam, dala vanjo plast kaše, nato jabolka in povrhu kašo. Dodala še nekaj majhnih koščkov masla in postavila v pečico, da se je lepo zapeklo. Mmmm, bilo je odlično! In skoraj domače. Škoda za kašo. Veliko raje bi kupila slovensko.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Ta zajtrk spodbuja hujšanje – preprost, nasiten in brez kruha

Zajtrk pogosto velja za najpomembnejši obrok dneva, in ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.