KUHALNICA: Zdravi in slastni puding brez kuhanja

Kadar vas popade neustavljiva želja po sladici, si lahko hitro pripravite zelo okusen in zdrav puding. Z njim pa boste zagotovo zelo razveselili in presenetili tudi svoje domače ter prijatelje. Pripravite ga!
Slasten in zdrav čokoladni puding brez kuhanja (Foto: Tina Teršek)
Slasten in zdrav čokoladni puding brez kuhanja (Foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za hitri čokoladni puding brez kuhanja boste potrebovali:
  • en avokado,
  • dve do tri žlice kakava v prahu,
  • med ali agavin sirup po okusu,
  • ½ vanilijevega stroka – sredica,
  • ščepec himalajske soli,
  • ½ skodelice rastlinskega mleka (mleko zemeljskih mandljev ali mandljevo ali kokosovo ali ovseno ali riževo mleko, …).


Za okras:

  • pistacija,
  • naribana čokolada,
  • mleti kokos,
  • posušene murve ali drugo posušeno sadje ali na koščke narezano sveže sadje


Priprava čokoladnega pudinga brez kuhanja:

Vse sestavine zmeljemo v sekljalniku dokler masa ni gladka. Tako pripravljen puding prelijemo v lončke in ga okrasimo z pistacijo, čokoladnimi koščki, mletim kokosom, posušenimi murvami ali na koščke narezanim svežim sadjem.

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Kako izbrati pravi avokado?

Avokado je sadež, ki se uporablja tako za sladice kot tudi razne namaze in druge slane jedi. Pomembno je, da kupimo čim bolj svež in zrel sadež. Biti mora ravno prav mehek - če je trd, ni dovolj zrel, če pa je premehek, pa je preveč zrel.

Če nameravamo avokado uporabiti šele čez nekaj dni, potem lahko kupimo tudi tršega in ga pustimo na sobni temperaturi in bo v nekaj dneh dozorel. Če ga nameravamo uporabiti v dnevu ali dveh, pa je zelo pomembno, da uporabimo zrelega.

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Zlivanka

Avokado ima precej dobrih lastnosti in ga je priporočljivo vključiti v prehrano. Njegovo meso je zelo hranljivo, poleg tega pa vsebuje še ogromno vitaminov in mineralov (vsebuje več kalija kot banane) ter nenasičene maščobne kisline, ki dobro vplivajo na delovanje našega srca. Vsebuje tudi veliko vlaknin, kar je dobro za prebavo. Avokado ne vsebuje holesterola zato je priporočljiv tudi za tiste s srčnožilnimi boleznimi.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.