Krepi možgane, ščiti srce, znižuje nevarni holesterol – jejte jo vsak enkrat na teden

Ste tudi vi ljubitelj rib? Če ste prikimali, si v prispevku preberite, katere ribe so najbolj zdrave in zakaj bi jih morali jesti vsaj enkrat tedensko.
Jejte ribe vsaj enkrat tedensko. (foto: pexels.com)
Jejte ribe vsaj enkrat tedensko. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Da so ribe zdrava izbira za naše telo, je dobro znano. Ribe krepijo naše možgane in izboljšujejo spomin, ščitijo srce pred boleznijo in znižujejo nevarni holesterol. Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da so ribe na našem jedilniku vsaj enkrat tedensko.

Katere ribe spadajo med najbolj zdrave?
Atlantski losos
Losos je bogat z omega 3 maščobnimi kislinami. Ta riba naj bi bila tako zelo zdravilna, da lahko upočasni celo staranje našega telesa. Seveda pa govorimo o lososu, ki nima dodanih umetnih barvil in ki ni gojen.

Zobatec
Zobatec vsebuje veliko fosforja, kalija, kalcija, natrija in železa. Spada med bolj zdrave ribe.

Girice
Girice so inčuni ali majhne sardele, spadajo med zelo zdrave ribe, vsebujejo veliko proteinov in imajo zelo malo kalorij. Bogate so tudi z vitamini in minerali. Seveda pa niso najboljša izbira, če so ocvrte v olju.

Skuša
Tudi skuša spada med zelo zdrave ribe in je primerna za vse, ki imajo dieto. Skuša ima malo kalorij in veliko vitaminov, mineralov in zdravih maščob.

Postrv
Tudi postrv je zdrava izbira, vsebuje veliko omega 3 maščobnih kislin. Z njo lahko znižamo raven nevarnega holesterola, krepimo kri, si izboljšamo spomin.

Sardele
Sardele so polne proteinov, vsebujejo vitamine A, B12, B6 in D, bogate so z ribjim oljem, ki znižuje nevarni holesterol.

Tuna
Kvalitetna tuna je bogata z omega 3 in 6 maščobnimi kislinami in spada med bolj zdrave ribe. Ščiti srce in ožilje, krepi možgane.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.