Pečen krompir po švedsko

Recept za tale poseben pečen krompir prihaja iz Švedske, imenuje se Hasselback Potatoes, postal pa je pravi virtualni hit!
Pečen krompir po švedsko, ki je postal internetni hit. (Foto: Arhiv)
Pečen krompir po švedsko, ki je postal internetni hit. (Foto: Arhiv)
Pečen krompir po švedsko, ki je postal internetni hit. (Foto: Arhiv) Obogatite praznični jedilnik z jedmi, ki prihajajo iz drugih držav. (Foto: Arhiv)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če bi tudi vi radi presenetili svoje domače in goste, če bi radi ponudili enostavno, pa vendar nekoliko drugačno decembrsko jed, potem preizkusite ta super recept, ki je navdušil svet in postal pravi hit.

Preberite tudi: Kako iz žajblja pripravite univerzalno domače čistilo?

Kako ga pripraviti?

Postopek je zelo enostaven. Najprej izberite približno enako velike krompirje, pustite jim olupek, le dobro jih operite. Nato krompir odrežite na enem koncu, lahko ga daste tudi med dve kuhalnici, ti bosta preprečili, da bi krompir zarezali preveč. Nato režite tanke rezine.

V kozico nalijte nekaj olja, dodajte strok česna in vejico rožmarina. Segrejte. Ko česen lepo zadiši, odstavite.

Krompir nato položite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem, polijte z oljem, solite, poprajte in specite pri 180 stopinj Celzijah.

Pecite približno eno uro oziroma tako dolgo, da krompir lepo pozlati in se zapeče. Pečen krompir lahko prelijete še s stopljenim maslom in potresete s sesekljanim drobnjakom, peteršiljem ali baziliko.

Poglejte si še posnetek!

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.