Če boste rezanemu cvetju dodali kovanec v vodo, se bo zgodilo to ...

Nekateri triki so precej nenavadni, a zelo pomagajo, ohranjajo svežino rezanemu cvetju. Poskusite!
	Rezanemu cvetju dodajte kovanec. (foto: Freepik.com)
Rezanemu cvetju dodajte kovanec. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Imejte ga na hladnem mestu
Ali ste vedeli, da imajo cvetličarji rezano cvetje v posebnih hladilnicah? Če je cvetje na nižji temperaturi, dlje časa ostane sveže. Zato ga čez noč dajte na hladno mesto.

Dodajte v vodo kis
Da, res je. Dve žlici kisa zmešajte v vodo, ki jo boste nalili v vazo. Dodajte še dve žlički sladkorja, dobro pomešajte. Takšno vodo menjajte vsak dan, cvetje bo dolgo časa sveže.

Režite stebla
Zelo pomembno je tudi, da vsak dan cvetju odrežete približno centimeter stebla. Rez naj bo poševen, tako bo cvetje dobila več vode.

V vazo dajte kovanec
Če boste vodi v vazi dodali kovanec, voda ne bo postala kisla, v njej se ne bodo množile bakterije in glivice, voda ne bo imela neprijetnega vonja. Cvetje pa bo dlje časa sveže.

Dodajte malce vodke
Če imate doma alkoholno pijačo vodko, jo nekaj kapljic zmešajte z žličko sladkorja in takšno zmes dodajte vodi v vazi. Cvetje, ki je že pričelo veneti, bo spet postalo sveže.

PREBERITE TUDI: S tem naravnim sredstvom se boste za vedno znebili nadležnega plevela

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Divji kostanj – naravni zaveznik pri težavah z venami (+recepti za zdravilne pripravke)

Divji kostanj se ponaša z močnimi protivnetnimi in astr...

Najbolj uporabne aplikacije, ki vam olajšajo vsakdan in vas povežejo z bližnjimi

Pametni telefoni so postali del vsakdanjega življenja. ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.