Recepti: Mesne Velikonočne jedi

image Karmen Valant | 28.2.2024
Brez šunke si Velike noči ne predstavljamo, vendar ima tudi šunka ali meso poseben pomen. Vsaka jed, ki jo nesemo k blagoslovu ali žegnu, ima svoj pomen. Potica predstavlja Kristusovo krono, rdeči pirhi predstavljajo kaplje krvi in Jezusove rane, hren je simbol za žeblje, s katerimi so Kristusa pribili na križ.   >

Tradicionalne velikonočne jedi za žegen in njihova simbolika

image Karmen Valant | 28.2.2024
Ko pripravljamo hrano za tradicionalni velikonočni blagoslov, verjetno ne razmišljamo preveč, zakaj ravno ta živila. Starejši ljudje nam mogoče še znajo povedati, kakšen simbol ima hrana, ki jo nesemo k žegnu.   >

Prešernov dan in pust v Centru Rog

image Uredništvo /Center Rog | 7.2.2024
Center Rog pripravlja prav poseben program v četrtek, 8. februarja in na pustno soboto 10. februarja. Dogodka sta odlična ideja za preživljanje prostega časa z vnuki. V centru Rog bodo tako ves dan 8. februarja potekale brezplačne delavnice in javna vodstva. Program bo namenjen tako otrokom kot tudi odraslim. Živahno pa bo tudi na pustno soboto, 10. februarja.   >

Pust: 4 odlične ideje za pustno ustvarjanje z vnuki

image Akademija za varuške | 6.2.2024
Še malo in bomo okoli nas že lahko slišali razigran smeh pustnih šem. Tigri, policisti, vile, zdravnice in gasilci s kurenti na čelu bodo s pustnim rajanjem preganjali mrzlo zimo. Pustna sobota bo letos 10. februarja, pustni torek pa 13. februarja. V prispevku pa boste našli nekaj odličnih idej za pustno ustvarjenje z vnuki!   >

Štafeta semen 2024 – povabilo k sodelovanju

image Ekoci - eko civilna inciativa Slovenije/ Uredništvo | 26.1.2024
Sodelujoči v vseslovenskem gibanju Oskrbimo Slovenija – Štafeta semen, gibanje za povečanje samooskrbe in ohranjanje slovenskih semen in Ekoci vas vabijo, da se pridružite gibanju za povečanje samooskrbe in ohranitev slovenskih semen – OSKRBIMO SLOVENIJO – ŠTAFETA SEMEN 2024. Kako lahko sodelujete? Več v prispevku.   >

Recepti iz Jožičine kuhinje: Sarma

image Jožica Ostrožnik | 13.1.2024
Sarma je jed za hladnejše dni. Še posebej jo radi pojemo po kakšni prekrokani noči.   >

Kurja juha: Kako pripraviti odlično kurjo juho (+recepti)?

image Karmen Valant | 1.1.2024
Kurja juha je krepka enolončnica, ki jo lahko ponudimo z različnimi jušnimi zakuhami. Močna kokošja juha ima v Sloveniji bogato kulinarično zgodovino, saj so včasih to zdravilno juho vedno skuhali za mlade mamice in bolnike, ki so se morali okrepiti. Za zdravilno, krepko kurjo juho, uporabimo zdravo in ekološko vzrejeno kokoš. Dobro in pravilno hranjena perutnina ima največ mesa na prsni kosti in bedrih.   >

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

image Karmen Valant | 28.12.2023
Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska solata je okusna hladna solata, ki jo pripravimo iz zelenjave in majoneze. V francosko solato dodamo krompir, korenje, kisle kumarice, grah in majonezo. Recepti v prispevku ...   >

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

image Jožica Ostrožnik | 28.12.2023
Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške srčke.   >

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

image Karmen Valant | 21.12.2023
Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec večera. Če smo se odločili za pečenega purana z nadevom, potem smo bili verjetno že nekaj ur v kuhinji. Za tradicionalno božično večerjo lahko pripravimo jedi po različnih receptih. Če se bomo držali ustaljenih navad, potem bomo verjetno spekli pečenko, purana, ali mogoče polnjeno kokoš.   >
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.