Recept za domači kruh: osnovni recept za odličen pšenični kruh

image Karmen Valant | 29.2.2024
Recept za preprost in okusen pšenični kruh, ki ga sveže pečenega postrežemo pri kosilu, si ga privoščimo za zajtrk, malico ali večerjo.   >

Intervju: Slovenija je izredno bogata z zdravilnimi rastlinami. Imamo izjemno tradicijo zeliščarstva

image Mojca Koprivnikar/ Tina Mele | 29.2.2024
"Se konvencionalna medicina lahko lepo dopolnjuje z zeliščarstvom? Se. Farmacevtska zdravila so po mojem mnenju nepogrešljiva. Rešujejo življenja, jih podaljšujejo, včasih izboljšajo tudi kvaliteto življenja. So stanja, kjer si z zelišči lahko ogromno pomagamo in so stanja, kjer se je bolje obrniti k uradni medicini. In ravno kombinacija tega obojega, je po mojem mnenju najboljši pristop," pripoveduje dr. Tina Mele, doktorica veterinarske medicine, doktorica medicinskih znanosti in zeliščarka.   >

Recepti: Mesne Velikonočne jedi

image Karmen Valant | 28.2.2024
Brez šunke si Velike noči ne predstavljamo, vendar ima tudi šunka ali meso poseben pomen. Vsaka jed, ki jo nesemo k blagoslovu ali žegnu, ima svoj pomen. Potica predstavlja Kristusovo krono, rdeči pirhi predstavljajo kaplje krvi in Jezusove rane, hren je simbol za žeblje, s katerimi so Kristusa pribili na križ.   >

Tradicionalne velikonočne jedi za žegen in njihova simbolika

image Karmen Valant | 28.2.2024
Ko pripravljamo hrano za tradicionalni velikonočni blagoslov, verjetno ne razmišljamo preveč, zakaj ravno ta živila. Starejši ljudje nam mogoče še znajo povedati, kakšen simbol ima hrana, ki jo nesemo k žegnu.   >

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

image Tereza Vidovič/ Uredništvo | 27.2.2024
Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov hotel Floramare preverit, kako lepo je, kakšne storitve nudijo.   >

Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirniki

image Jožica Ostrožnik | 26.2.2024
Zelo preproste sestavine in odlična jed! Sirniki. Gremo v akcijo. "Tudi sama komaj čakam, da jih po dolgem času spet naredim," pravi Jožica, ki z vami deli recept za okusno jed ob kateri tudi sama uživa.   >

Recept: Japonski cheesecake (božansko dobra sladica)

image Karmen Valant | 21.2.2024
Japonski cheesecake ali Japanese soufflé cheesecake, je okusna sladica, ki nekoliko spomina na narastek. Rahla in puhasta sladica, ki tudi ni preveč sladka. Sicer izredno priljubljena sladica.   >

Recept: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

image Karmen Valant | 19.2.2024
Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjine. Danes bomo file pripravili v pečici, spekli ga bomo z gobami, ter navadnim in sladkim krompirjem. Kot zanimivost naj povem, da z uživanjem sladkega krompirja, močno povečamo vnos vitamina A. Vsake toliko časa pri receptu navaden krompir enostavno nadomestimo s sladkim krompirjem.   >

Zeljna juha – kako skuhamo okusno in zdravo zeljno juho?

image Karmen Valant | 17.2.2024
Zeljna juha za čiščenje telesa! Poznamo več vrst zelja, pri nas so v uporabi predvsem zeleno zelje, rdeče zelje, kitajsko zelje in zeleni ohrovt. Zelje je na prodaj skozi celo leto, zato je zeljna juha za čiščenje telesa, lahko vedno pri roki.   >

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

image Karmen Valant | 16.2.2024
Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo predlagamo mi.   >
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.