Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

image Karmen Valant | 23.10.2024
Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske kuhinje in se pogosto pripravlja tudi v drugih delih Srednje in Vzhodne Evrope, zlasti v Srbiji in na Hrvaškem. Gre za jed na žlico, katere osnova so meso; najpogosteje piščančje, svinjsko ali goveje, čebula, paprika v prahu in druge začimbe. V prispevku recept za telečji paprikaš   >

Recept: Goveji ragu z mletim mesom

image Karmen Valant | 22.10.2024
Danes bomo pripravili goveji ragu, ki ga postrežemo s testeninami.   >

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

image Karmen Valant | 11.10.2024
Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet balkanske kulinarike in se naučili, kako pripraviti domači ajvar. Ajvar je priljubljen namaz, pripravljen iz rdeče paprike in česna, ki ga lahko uporabimo kot prilogo, dodatek k jedem ali pa ga preprosto namažemo na kruh.   >

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

image Karmen Valant | 10.10.2024
Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom, najpogosteje jed pripravljamo s svinjskim mesom, govedino ali mlado teletino. V tem receptu bomo jedi dodali sveže paradižnike in kislo smetano. V boranjo lahko po želji dodamo tudi krompir, zeleno ali rdečo papriko in seveda začimbe po okusu.   >

Poskrbite za svoje oči: Kako upočasniti poslabševanje vida

image P. R. | 8.10.2024
Oko ima razvito lastno zaščito proti poškodbam, povzročenimi zaradi svetlobe. Del te zaščite predstavljajo tudi hranila, ki se po krvnem obtoku prenesejo v oko in se kopičijo v točno določenih očesnih strukturah. V pomoč pri zaščiti in upočasnjevanju poslabševanja vida so lahko pravilna prehrana in prehranska dopolnila.   >

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

image Uredništvo Moja Leta/ Gobarsko mikološko društvo | 8.10.2024
Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem ter nekaterimi ostalimi gozdnimi plodovi. Ste se kdaj vprašali, koliko teh darov narave lahko iz gozda odnesete za lastne potrebe? Količina nabranih gob, kostanja in drugih plodov je namreč omejena. Tudi v gozdu veljajo pravilna in bonton.   >

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

image Karmen Valant | 8.10.2024
Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sama sem bolj ljubitelj rženega kruha z drožmi, a tale mlečni kruh je tudi meni všeč. Poskusite ga tudi vi.   >

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

image Karmen Valant | 7.10.2024
Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo lahko kot prilogo k raguju iz mletega mesa, ali pa pripravimo samostojno jed, kjer kombiniramo polento in mleto meso. Odlična ideja za kosilo!   >

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

image Jožica Ostrožnik | 6.10.2024
Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega ovoja, je polnega okusa, po bučnih semenih, ki nadomestijo pšenično moko. Krema daje svežino in ne vsebuje dodanega sladkorja. Je odlična sladica tudi za tiste, ki ne smejo uživati glutena. In tako je dobra, da pripravite kar dve, saj ena nikoli ni dovolj.   >

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

image Uredništvo Mojaleta.si | 4.10.2024
Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta rek še kako drži, saj gobe po dežju rastejo v izobilju. Prav te dni je dežja obilo, kar pomeni, da bo v gozdovih gob veliko, in nabiranje je v Sloveniji eden izmed najbolj priljubljenih hobijev. Vendar, pozor! Preden se odpravite po gobe, se prepričajte, da jih dobro poznate.   >
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.