Cimet in žajbelj - ena najbolj zdravih kombinacij

Moje zdravje > Alternativa | piše: Katka Kos | 13.9.2017
Hladnejši dnevi, ki prihajajo, prinašajo tudi kašelj, prehlad, razne viroze, pred njimi pa se lahko ubranimo s tem starim domačim receptom.
Žajbelj zdravi vneto grlo in odpravlja kašelj. (foto: freeimages.com)
Žajbelj zdravi vneto grlo in odpravlja kašelj. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Že dolgo je znano, da je žajbelj ena najboljših zdravilnih rastlin za lajšanje in zdravljenje bolezni dihal. Žajbelj pozdravi kašelj, vneto grlo, odžene prehlad. A tako kot vse zdravilne rastline, je tudi pri žajblju potrebna previdnost. Dovoljen je v izredno majhnih količinah, ne priporoča pa se ga ljudem, ki imajo težave z želodcem.

Žajbelj znižuje povišano telesno temperaturo, odpravlja bolečine iz telesa, zdravi prehlad, zdravi boleče in vneto grlo.

Tudi cimet spada med izredno zdravilne začimbe. Vsebuje močne antioksidante, ti ščitijo naše telo celo pred rakavim obolenjem. Cimet pomaga uničevati škodljive bakterije in viruse, ki nas ogrožajo in povzročajo bolezni.

Če zmešate cimet in žajbelj, pa dobite zelo močno naravno zdravilo, ki zdravi kašelj, bronhitis, krepi pljuča in ščiti pred boleznimi dihal.

Kako pripraviti napitek? Povsem enostavno je. V lončku stopite dve žlički sladkorja in prelijte s tremi decilitri vročega mleka. Sladkor bo karameliziral, se strdil, zato počasi mešajte s kuhalnico, da se stopi. Dodajte še četrt žličke cimeta v prahu in pol žličke posušenega žajblja. Pokuhajte nekaj minut, nato pa pustite, da se nekoliko ohladi. Precedite in tak napitek pijte po požirkih vsak večer pred spanjem.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

7 pravil zdravega in srečnega staranja

Tudi starost je lahko čudovit in nezamenljiv del življe...

Razkritje: Oblika penisa je pomembnejša od velikosti!

Po daoistični filozofiji za najboljšo obliko penisa vel...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Trik, s katerim bo perilo spet snežne belo!

Pozabite na kemikalije in na belilo za perilo. Popolnom...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča

Nihče ne želi biti v odnosu izkoriščen – izkoriščanje n...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.