Čudežni encimi: Kako jih pripraviti in za kaj uporabljati?

Ste že slišali za čudežne encime, ki vam spremenijo življenje? Nekateri mogoče ste, vsem ostalim pa sporočam, da jih lahko pripravite na čisto enostaven način doma iz ostankov zelenjave in sadja iz vašega vrta.
	Naravni izdelki varujejo okolje in naše zdravje. (foto: freepik.com)
Naravni izdelki varujejo okolje in naše zdravje. (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sedaj je čas, ko po vrtu prekopavamo, redčimo zelenjavo, itd. in vse kar boste imeli namen vreči na kompost, boste lahko uporabili za izdelavo encimov.

Pripravijo se takole:
- 3 deli kuhinjski odpadki (zelenjava, sadje)
- 10 delov vode
- 1 del rjavi sladkor
- plastična posoda s pokrovom

Prvih 30 dni vsak dan odkrijte pokrov in premešajte, da se sprostijo plini. Potem dva meseca pustite pri miru, dobro pokrito. Po preteku treh mesecev precedite v čisto posodo, lahko steklenice in shranite. Rok trajanja ni omejen. Dlje ko stoji, bolj se molekule razgradijo in manjše ko so, bolj so učinkovite.
 
PREBERITE TUDI: Toča in suša! Kako lahko zaščitim pridelke in vrt?

Kako uporabljamo čudežne encime?
Čudežni encimi čistijo zrak elektromagnetnega sevanja, uporabite jih lahko tudi za dezinfekcijo stranišča, umivalnika, kadi, idealni so za čiščenje tal, ploščic, saj površine dezinficirajo in razkužijo, čistijo obleko vseh škodljivih snovi v materialih – namakanje, nevtralizirajo kemikalije v čistilih, čistijo kemikalije iz sadja in zelenjave, za zdravljenje kože in lasišča (1:10), za nego hišnih ljubljenčkov (spalne površine, hišice itd.), za hlajenje avtomobilskega motorja (dodajte v tekočino), naravno gnojilo (ena čajna žlička na en liter vode).

Pripravite si čudežne encime, ne bo vam žal, saj boste z njimi lahko naredili ogromno dobrega tako za sebe, za družino kot tudi za samo okolje.

Še več koristnih informacij boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Mesec kibervarnosti posvečen smishingu: prevari z lažnimi SMS-sporočili za krajo podatkov

Vsako leto oktobra poteka kampanja ozaveščanja o nevarn...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Metka Klevišar: ZDRAVNIK, KI GA NOSIMO V SEBI

Medicina res veliko zmore, vedno več in tega smo lahko ...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Izšla je oktobrska revija Vzajemnost 2024

Ste med tistimi, ki v trgovini skrbno preberejo označbe...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (7.10 - 13.10. 2024)?

Odnosi bodo z energijo Sonca v znamenju tehtnice skladn...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.