Enostaven trik, s katerim bo jajce na oko popolno!

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: M. L. | 12.10.2023
Imate tudi vi radi jajce na oko, pa vam ta jed ne uspe najbolje? V prispevku boste našli enostavno rešitev, da bo jajce na oko zapečeno tako kot mora biti! Preverite sami!
	S preprostim trikom ocvrite popolno jajce na oko. (foto: Freepik.com)
S preprostim trikom ocvrite popolno jajce na oko. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Četudi je jajce na oko zelo enostavna jed, se mnogi soočamo z enako težavo. Jajce je spodaj zapečeno, zgoraj pa še skoraj surovo. Kako torej narediti to jed popolno, brez, da bi se rumenjak razlil?

Kot boste videli v video prispevku, je to zelo enostavno lahko rešiti s pokrovko. Kuharica L. V. Anderson pojasnjuje, da lahko s pomočjo manjše pokrovke ocvrete popolno jed. Najprej vlijte olje v ponev, ko bo dovolj segreto, vanj ubijte jajce in pokrijte z manjšo pokrovko. Odstavite, ko bo tudi zgornji del beljaka lepo pečen. Če imate radi bolj mehko jed, jo postrezite. Če pa imate radi, da je jajce hrustljavo zapečeno, odkrijte pokrovko in še malce popecite.

Kuharica opozarja še, da jajce vedno pecite na srednji temperaturi in ne na visoki, saj boste tako preprečili, da bi se na spodnjem delu prehitro zapeklo in prismodilo.
Če imate radi, da je rumenjak tekoč, potem jed hitro postrezite, če pa imate raje, da je pečen tudi rumenjak, jed pustite pokrito še nekaj minut potem, ko ste jo odstavili s štedilnika.
Vir videa: You Tube

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Se spoprijemate z bolečinami v kolenu? Ortopedi priporočajo to oporo

Bolečine v kolenu in poškodbe so med najpogostejšimi te...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Metka Klevišar: ŽELELA JE OHRANITI SVOJO NEODVISNOST

Živela je sama v stanovanju in ob nedeljah so se ob nje...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

TELOVADIMO: Enostavne vaje za razbremenitev kolkov (+ video)

Kolk je tisti del našega telesa, ki je za našo mobilnos...

Recept: Goveji ragu z mletim mesom

Danes bomo pripravili goveji ragu, ki ga postrežemo s t...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (21.10 - 27.10. 2024)?

Obdobje Sonca v škorpijonu, v katerega se podajamo v to...

Za dober imunski sistem čistite in krepite limfo

Pomemben del imunskega sistema je tudi limfa. Zato, če ...

Milena Miklavčič: "Verjemite, ni hujšega, kot molčati, ko bi morali spregovoriti"

Zdi se mi, da še nikoli v zadnjih sto letih ni bilo tol...

Zgodba petih prostorov za bolj kakovostno življenje starejših in ljudi z invalidnostmi

V dvorani Državnega sveta Republike Slovenije je pred k...

Divji kostanj – naravni zaveznik pri težavah z venami (+recepti za zdravilne pripravke)

Divji kostanj se ponaša z močnimi protivnetnimi in astr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.