Horoskop: Kaj prinaša novi teden?

Moj čas > Dogodki | piše: Urška Kozmus | 11.1.2016
Astrologinja Urška Kozmus je za bralce portala MojaLeta.si pripravila kratko tedensko astrološko napoved. Preberite, kaj vam prinašajo Luna, Sonce in ostali planeti od danes do naslednjega ponedeljka.
Kaj prinaša novi teden? (foto: www.123rf.com)
Kaj prinaša novi teden? (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kaj je priporočljivo početi v času, ko Luna prehaja posamezna astrološka znamenja

Luna raste v znamenju Vodnarja – ponedeljek, torek in sreda do 0:53.
Luna v praznem teku* v torek od 2:10 do srede 0:53.

Čas za: druženje s prijatelji in sklepanje novih poznanstev, povezovanje in druženje v interesnih skupinah in organizacijah, raziskovanje, ukvarjanje z alternativo, uporništvo, izražanje in uveljavljanje lastnega mnenja, inovacije in domiselne ideje, eksperimentiranje, nakup računalniške in multimedijske opreme**, ukvarjanje z računalniško tehnologijo, obisk gora in šport v naravi, prezračevanje hiše in stanovanja, gradbena dela in hišna opravila, ukvarjanje s finančnimi načrti**, ustvarjanje in oblikovanje, presenečenja

Luna raste v znamenju Ribi – sreda od 0:54, četrtek in petek do 3:48.
Luna v praznem teku* v četrtek od 17:32 do petka 3:48.

Čas za: zaupne pogovore, sprostitev in počitek, meditacijo in jogo, umetnost, ples, glasbo, dobrodelne dejavnosti in nesebično pomoč, vodne športe in izlete ob vodnih površinah, pranje večjih količin perila in čiščenje stanovanja, ukvarjanje z ustvarjalnimi dejavnostmi, obisk kina, sanjarjenje

Luna raste v znamenju Ovna – petek od 3:49, sobota in nedelja do 6:48.
V nedeljo ob 0:26 se dovrši prvi lunin krajec.
Luna v praznem teku* v nedeljo od 0:27 do 6:48.

Čas za: šport in rekreacijo, preizkušanje telesnih zmogljivosti, tekmovanja, športne prireditve, dajanje pobud in idej**, pogajanje**, sklepanje novih poznanstev, spontanost, pogumna dejanja, ukvarjanje s hišnimi ljubljenčki, konzerviranje sadja in zelenjave, fizična dela in opravila z mehanizacijo, popravila strojev

Luna raste v znamenju Bika – nedelja od 6:49.
Čas za: opravila, ki zahtevajo vztrajnost in potrpežljivost, sprejemanje odločitev**, kuhanje in pečenje, uživanje v kulinariki in obisk restavracije, delo na vrtu, sajenje in saditev rastlin, urejanje finančnih zadev**, večje nakupe**, nakupe modnih oblačil, nakita in kozmetike, negovanje telesa, izlete v naravo, meditiranje in sproščanje, ustvarjalne dejavnosti, ukvarjanje z umetnostjo, urejanje in okraševanje stanovanja

** Tem opravilom se sedaj izognimo, zaradi retrogradnega gibanja Merkurja. Obdobje retrogradnega gibanja Merkurja, vključno s postajami obrata, bo trajalo od 4. 1. do 26. 1.2016.

Ta teden pa bomo že bolj zavihali rokave in se podali v lov za uresničevanje novoletnih zaobljub. Kritična točka »obračanja« Merkurja in mlaj sta za nami. Vendar upoštevajmo, da se Merkur giblje retrogradno! V sredini tedna bomo še priča razkritju kakšnih podatkov, ki nam jih prikrivajo v državnih uradih in finančnih institucijah.
Luna bo rasla v znamenjih delovnega in resnega Kozoroga, v skupinsko delo usmerjenem Vodnarju, v zasanjanih in prilagodljivih Ribah, v adrenalinu polnem Ovnu ter v prizemljenem in vztrajnem Biku.

V ponedeljek dopoldan nas bo sicer vleklo v družbo in v sodelovanje z drugimi, a kaj ko ne bomo ravno potrpežljivi. Morda se zalotimo, da iščemo napake in smo preveč pikolovski ali pa smo mi tarča kritiziranja in obrekovanja. Popoldan nam bo prijetno v dvoje. Prijetne in zveste energije izkoristite za romantičen zmenek. Vplivi pa so spodbudni tudi za oblikovalce in umetnike, da se povezujejo s tujino, se pokažejo v medijih, predstavijo svoje izdelke na socialnih omrežjih, itd. Še vedno je močan vpliv retro in vintage stila.

V torek bo čutiti povezovanje pozitivnih energij Venere in Urana – lepota in odklon od običajnega, umetnost in neodvisnost, moda in izvirnost, harmonija in svoboda, ljubezen in iskra, itd. Kdor se ukvarja z lepoto in umetnostjo v kakršnemkoli pomenu, lahko v teh dneh doživi dober sprejem, predstavitev, sodelovanje s tujino, če se bo le izrazil pogumno in sprejel ponujeno priložnost. Vrsta predstav in razstav ter drugi umetniški in modni dogodki, bodo odstopali od običajnega. Nagrad in pohval bodo deležni tisti, ki so zmožni iti po drugačnih in novih poteh. Drugi pa bomo morda teh vplivov deležni tako, da bomo dobili dobro idejo, da kaj preuredimo v domačem okolju, da nepričakovano najdemo lepo oblačilo na sprehodu po mestu, da dobimo idejo za novo kombinacijo oblačil, da nam uspejo drobni in osebni podvigi. Še zlasti boste ugoden vpliv občutili tisti, katerih vaša vladarica je Venera ali vam predstavlja ta planet kakšno pomembno področje v življenju.

V sredo pa tudi še v četrtek, bo na splošno čutiti optimizem v povezavi z odgovornostjo in delom. Ni lepšega, ko si že nekaj časa prizadevamo, da bi dosegli in naredili eno stvar, pa nam končno uspe. Tega boste deležni še zlasti tisti, ki imate osebne planete in pomembne astrološke točke v tretji dekadi zemeljskih in vodnih znamenj.
Dopoldan bomo imeli močno intuicijo in do drugih bomo sočutni. Čas je ugoden za iskanje pomoči in za zaupne pogovore. Instinktivno bomo vedeli, kaj nam je storiti, če bomo le poslušali svoj notranji glas. Sicer pa je dopoldan ugoden tudi za regeneracijo, terapije, zdravljenje in masaže. Zvečer pa ob dobri knjigi ali filmu, poskusimo pozabiti na vsakdanje skrbi.

V četrtek bo dan, ko si bomo z drugimi prizadevali urediti stvari, ki jih bo potrebno morda na novo zastaviti ali popraviti. Na napakah se učimo. Ni vedno res, da so najboljše stvari tiste, ki smo jih izpeljali brez problemov in napak. Če se ne bi kdaj zmotili, ne bi nikoli znali narediti bolje. Četrtek nas lahko ponese tudi v preteklost. Vsi, ki imate raziskovalno delo, povezano s preteklostjo, boste ta dan preživeli med podatki in knjigami. Delo se vam lahko zavleče še dolgo v noč. Ustvarjalnost, ročna dela in druga natančna opravila nas bodo pritegnila bolj kot sicer. Malo nostalgije bo čutiti v zraku. Pri obisku podstrešja ali pospravljanju prenapolnjene omare, boste našli marsikaj zanimivega. Se bo pa četrtkov večer hitro prevesil v noč tudi za tiste, ki boste reševali računalniške zagate, ki jih kroji retrogradni Merkur.

V petek bomo že z mislimi pri vikendu, v novih doživetjih in aktivnostih, ki jih imamo namen izpeljati. Kar neučakani bomo, zato so lahko naši interesi in interesi sodelavcev v navzkrižju. Brzdajmo nepotrpežljivost. Popoldan bo sproščen in petkov večer namenimo aktivnemu druženju z zvestimi prijatelji.

Sobota bo stresna vse do sredine popoldneva. Če se kam odpravljate, bodite potrpežljivi in previdni. V zraku bo čutiti napetost in prevelik adrenalin. Še vreme zna biti bolj kislo. Popoldan bo že bolje, energije bodo bolj prijetne. Ugodno za spremljanje športnih tekmovanj in za ukvarjanje s športom.

Nedelja ne bo ravno dan, ko bi se spočili in sprostili, po napornem in delovnem tednu. Nikakor ne bomo našli skupnega jezika. Držali se bomo bolj zase in ne drezajmo v druge, ker bomo sprožili nepotreben spor. Nič hudega, če kdaj nismo zadovoljni sami s sabo ali s tistim, kar imamo. Tudi takšni dnevi morajo biti, da se naslednjič, ko imamo za to dober vpliv, bolj potrudimo in ustvarimo nekaj lepega.

*Da Luna teče v prazno pravimo takrat, ko v znamenju, v katerem se nahaja in preden vstopi v novo znamenje, ne naredi nobenega tradicionalnega aspekta več z drugimi planeti. To ni primeren čas za uvajanje novosti in za pomembne odločitve.
Tradicionalni aspekti v astrologiji so konjunkcija, sekstil, kvadrat, trigon in opozicija.

Opomba: Zgoraj navedeni vplivi so splošni in ponazarjajo ritem narave in vseh ljudi. Vsak posameznik pa doživlja vplive Lune, Sonca in planetov tudi drugače, v skladu s svojo natalno karto.

Urška Kozmus je astrologinja, ki se je izobraževala na Astrološki akademiji Stella in je soustanoviteljica društva Astro klub Luna, ki se zavzema za ozaveščanje širše javnosti o astrologiji kot uporabni vedi v vsakdanjem življenju. Ljudem svetuje pri načrtovanju prihodnosti in jim pomaga razumeti tok življenja s pomočjo Lune, Sonca in ostalih planetov.

Urška Kozmus, DAstrolAS
Astro klub LUNA
www.facebook.com/AstroKlubLUNA

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.