Izkušnja gospodinje: Odločitev, za katero si boste zagotovo hvaležni

Moj dom in vrt > Dom in oprema | piše: P. L. | 24.11.2020
Ne le, da mu boste večno hvaležni, nadeli mu boste tudi ime, postal pa bo tako priljubljen, da si boste očitali, zakaj ga niste v svoje stanovanje spustili že prej!
Naš novi gospodinjski pomočnik - iRobot Roomba i7+ (foto: osebni arhiv)
Naš novi gospodinjski pomočnik - iRobot Roomba i7+ (foto: osebni arhiv)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Oh, ta gospodinjska opravila. Se strinjate z mano, drage gospodinje, da je gospodinjskih opravil preveč? Ste razmišljale, da bi si omislile pomočnika? Takšnega z mišicami? Ne, ne potrebujete takšnega! Potrebujete pametnega gospodinjskega pomočnika. Takšnega, ki bo celo prepoznal vaš glas in sledil vašim navodilom čiščenja. Mislite, da ne obstaja? Obstaja! To je vrhunski iRobot Roomba i7+. Mi smo ga v naš dom prinesli pred kratkim. Saj veste, kot malce prehitro decembrsko darilo, vsaj tako sem razložila možu, ki je zavijal z očmi. »Saj ga ne potrebujemo, » je odkimaval. O, pa ga!

Postavili smo ga v dnevno sobo, zanj smo našli mesto, kjer je lahko ves čas priključen in kjer ni prav nikomur na poti. No, razen naši psički, ki je vprašujoče zrla vame, če sem pripeljala novega hišnega ljubljenčka. A se ga je kmalu privadila.

V pričakovanju prvega čiščenja
Kupili smo nekaj novega, zbrali smo se vsi člani družine (šest nas je) in strmeli v iRobota Roomba i7+. »Pritisnem na gumb,« sem jim rekla. Vsi so prikimali. In sem. Elegantno, kot zna le iRobot, se je zapeljal s svoje napajalne postaje in takoj pričel s čiščenjem dnevne sobe, nato še kuhinje in hodnika ter kopalnice. Hodili smo za njim in ga opazovali kot majhni radovedni otroci. Psička se je jezno ulegla na tla in se ni hotela premakniti! A je bil naš iRobot Roomba i7+ pametnejši, elegantno jo je obkrožil in nadaljeval s čiščenjem. Pa se ji je oddahnilo – še sem glavni pes pri hiši!

Čista tla kot bi mignil
Že po prvem čiščenju smo ugotovili, da je iRobot Roomba i7+ pri svojem delu zelo natančen in tudi zelo hiter. Stanovanje je dejansko očiščeno kot bi mignil. Po čiščenju se vrne nazaj na polnilno postajo, a njegovo delo se s tem še ne zaključi. Samodejno se vsa umazanija, ki jo očisti s tal, sprazni v koš za smeti, kjer je pripravljena vrečka, ki zavira tudi alergene, vanjo se ujame do 99 odstotkov cvetnega prahu in plesni. To pa je v naši družini zelo pomembno, saj je mlajši sin alergik in ima zelo hude težave v času cvetnega prahu. Še ena stvar več, ki me je prepričala v nakup.

Vrečka zadostuje za do 60 dni čiščenj!

Nobenega dela
»Pa zakaj potrebuješ iRobot, ki se samodejno očisti? To je par minutk dela,« mi je rekla prijateljica. Res je, le nekaj minut dela je in iRobot Roomba je lahko hitro čista. Ampak, pri nas ne. Pogosto se zgodi, da kdo drug izmed članov družine potrebuje pomoč čiščenja iRobota in hitro se lahko zgodi, da je košek prepoln. Ali pa se nam kam mudi, pa želimo na hitro priključiti še iRobot Roomba, da čisti, pa je košek spet poln. Tako se pogosto zgodi, da raje vzamemo običajni sesalec in na hitro presesamo stanovanje. A to ni to. Verjemite, da ne. In če imate iRobot Roomba, ki se čisti samodejno, bo dejansko ves čas v uporabi in nakup se bo prav zares obrestoval, vi pa boste z njim več kot zadovoljni. Z iRobot Roomba i7+ teh težav ni več tednov. Vrečka namreč zadostuje za do 60 dni čiščenj! Če to ni luksuz.

Čisti po navodilih
Saj veste, najpogosteje je potrebno očistiti kuhinjska tla. In pri nas hčeri pogosto ustvarjata, pečeta in kuhata. Kadar pa zrezke panira mož, vedno zatiskam oči, ker drobtine in moka letijo po tleh. Sedaj pa teh težav nimamo več. Ko se hčeri spravita peči mafine, sem tiho. Ne tarnam, da bodo kuhinjska tla spet za počistiti. Ko spečeta, damo našemu iRobot Roomba i7+ navodilo, naj očisti le kuhinjo. Da, tudi to zna. In kuhinjo očisti ter se vrne nazaj na svoje mesto. Drage moje gospodinje, če to ni robot iz sanj!

Zraven iRobot Roomba i7+ boste prejeli še polno rezervnih delov, tudi rezervno vrečko.

Da, nakup iRobota Roomba i7+ spada med tiste pametne odločitve, za katero si boste hvaležni. V naši družini smo nad njim navdušeni vsi in resnično nam je olajšal delo. Celo do te mere, da drugega čistilca tal ne potrebujemo več. No …, razen enega. Že nekaj časa se spogledujem z Braava jet m6. da bi nekdo namesto mene še temeljito pomil po tleh … Sanje vsake gospodinje. Ki so uresničljive … Samo možu moram še namigniti, kaj bi lahko Božiček prinese letos, hihi …

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.