Kaj se zgodi, če v kavo dodamo sodo bikarbono?

Moje zdravje > Alternativa | piše: M. L. | 10.3.2017
Sliši se zares nenavadno, a po prebranem boste zagotovo to naredili tudi vi!
Soda bikarbona nevtralizira kislost v kavi. (foto: pexels.com)
Soda bikarbona nevtralizira kislost v kavi. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ali veste, da dva ščepca sode bikarbone v kavi nevtralizirata kislost. Prav tako soda bikarbona, ki jo dodate v jutranjo kavo, pripomore, da kava ne draži črevesja. Če vas skrbi, da bi se okus kave zaradi dodatka sode kaj spremenim, naj vas pomirimo, da je niti čutili ne boste. Poskusite, s tem boste naredili veliko dobrega.

Kava je sama po sebi namreč kislo živilo. To pomeni, da zakisa naše telo. Kislost pa povzroča bolezni. Z dodatkom sode bikarbone pa se to ne bo zgodilo. Na tak preprost način boste tako preprečili številne bolezni in vnetja v telesu.

Dokazano je, da soda bikarbona zdravi in preprečuje vnetja, nevtralizira kislino, deluje proti glivicam.

Preberite še, kako lahko s pomočjo sode bikarbone preprečite številne bolezni. Kliknite tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.