Kako ohranjati sadje in zelenjavo dlje časa sveže?

Aktualno > Zanimivosti | piše: K.Z. | 28.2.2014
Če kupujete večje količine sadja in zelenjave, potem vam bo zelo prav prišel nasvet, kako ta živila čim dlje časa ohranjati sveža. Popolnoma preprosto je!
S pomočjo papirnatih brisač lahko ohranjate živilom svežino. (foto: www.123rf.com)
S pomočjo papirnatih brisač lahko ohranjate živilom svežino. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Najbrž se je tudi vam že zgodilo, da ste iz tržnice ali trgovine prinesli sveže sadje in zelenjavo, a je to dokaj hitro izgubilo svežino. Da se vam to ne bo več dogajalo, upoštevajte preprost in učinkovit trik.

Največji sovražnik svežine teh živil predstavlja vlaga. In zato upoštevajte preprosta pravila. Sadja nikoli ne perite vnaprej. Operite ga vedno tik, preden ga boste uporabili oziroma jedli. Pazite tudi, da sadje ne bo v vlažnem prostoru, da se nanj ne bo nabirala vlaga. Če se to zgodi, ga nežno obrišite s papirnato brisačo.

Enako je z zelenjavo. Ne perite je pred uporabo. Če pa na primer pripravljate solato vnaprej, jo operite, ne režite je z nožičem, ampak jo natrgajte z rokami. Tako boste preprečili, da bi začela rjaveti in po pranju jo osušite do suhega, preden jo zaprete v posodo ter shranite v hladilniku.

Če imate v hladilniku ali v hladnem prostoru shranjeno zelenjavo, pazite, da je ta ves čas suha. Če opazite kapljice, jih obrišite s papirnato brisačo.

Zelenjavo lahko ohranjate svežo tudi tako, da jo shranite v plastično vrečko, vanjo pa dodate tudi nekaj papirnatih brisač. Te bodo sproti vpijale vlago in ohranjale svežino živilom.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

All-on-4: Rešitev za funkcionalen nasmeh

Ste izgubili več zob in s tem funkcionalnost vašega nas...

POZOR NOVE PREVARE: Halo, našli smo bitcoine na vašem računu!

Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CER...

Tako lahko povsem naravno znižate holesterol

Povišan holesterol predstavlja tveganje za razvoj hujši...

Ne zavrzite jo – deluje kot gnojilo in barvilo, neguje kožo, odstranjuje vonjave …

Nekateri jo uživate vsak dan. A uporabna je na tisoč in...

Metka Klevišar: LJUDJE, KI NIČ NE VEDO, VEDO VSE

"Ampak govorili so tako suvereno, kot da so pravi strok...

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni: »Nikoli prezgodaj, nikoli prepozno«

Mesec september v svetu obeležujemo kot svetovni mesec ...

Ali barvanje las povzroča raka?

Kako škodljive so barve za lase? Ljudje naj bi lase bar...

Žajbelj – uravnava holesterol, lajša simptome menopavze in izboljšuje spomin

Koristi žajblja že dlje časa preučuje tudi znanost. Kar...

Kaj se zgodi s telesom, če naredimo 4000 korakov na dan?

Kaj se začne dogajati z našim telesom, če naredimo samo...

Iz Jožičine kuhinje: Segedin golaž

Segedin golaž velja za najbolj priljubljeno jed na žlic...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.