Kraljevski okus s karakterjem

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 11.12.2017
Vinska klet Puklavec Family Wines v praznični december z novim vrhunskim vinom - Cabernet Sauvignon Jeruzalem Ormož
Cabernet Sauvignon, foto: Puklavec Family Wines
Cabernet Sauvignon, foto: Puklavec Family Wines
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Priznana slovenska vinska klet Puklavec Family Wines v prazničnem decembru s ponosom predstavlja novo vrhunsko rdeče vino Cabernet Sauvignon, katerega bodo ljubitelji žlahtne kapljice našli na policah izbranih trgovcev pod zlato etiketo blagovne znamke Jeruzalem Ormož. Kralj med rdečimi vini vas bo očaral s svojim razkošnim karakterjem, intenzivno rubinasto rdečo barvo, sadnim vonjem in prefinjenim okusom, zato bo nedvomno prava izbira za številna decembrska druženja ali pa kot spremljava ob prazničnem kosilu ali večerji.

Cabernet Sauvignon kralj med rdečimi vini

V 17. Stoletju v jugozahodni Franciji je prišlo do nenamernega križanja dveh sort, rdečega Cabernet Franca in belega, Sauvignon Blanca, tako je nastala najbolj priljubljena sorta med rdečimi vini – Cabernet Sauvignon. Cabernet Sauvignon je rdeča sorta vina, ki je v svetovnem merilu poleg Chardonnaya ena najpogosteje gojenih trt. Je bolj kompleksno, večplastno vino z višjimi tanini in svojevrstnim značajem.

Grozdje za Cabernet Sauvignon zlate linije je bilo selektivno ročno trgano. Vino odlikujejo intenzivna rubinasta barva, saden vonj in edinstvstven okus. Vonj je saden, kjer prevladuje jagodičevje obogateno s pikatnim notami paprike, tobaka in črnega popra. Je harmonično vino, polnega telesa z bogato in tipično taninsko strukturo. Po-okus je dolg, elegantno zaokrožen z notami vijolic in sladiča. Odlično se poda različnim vrstam zrelega sira, jagnetini, divjačini in rdečemu mesu.

Več o ZLATI LINIJI Jeruzalem Ormož
Zlata linija vrhunskih vin Jeruzalem Ormož predstavlja izbor najboljšega iz vinogradov. V njih se prepletajo stoletna tradicija vinarstva in sodobni pristopi enologov. Slednji so pri kreiranju teh ekskluzivnih vin sledili skrbno izbrani poti, od izbora najboljših trsov in leg vinogradov do ročnega trganja grozdja in skrbnega negovanja vina v kleti. Tako je prav vsaka kapljica ohranila žlahtnost terroirja. Zlato linijo je vinar Puklavec Family Wines prvič predstavil javnosti letos maja, in sicer s tremi vrhunskimi vini Sauvignon, Sivi pinot in sladki Traminec & Rumeni muškat, konec leta pa dodajajo prestižni liniji še četrto vrhunsko vino – rdeči Cabernet Sauvignon.

Recept za prihajajoče praznike

V sodelovanju s kulinaričnim blogom 220 stopinj poševno so za prihajajoče praznike pripravili odličen recept pljučne pečenke, ki se odlično ujema s Cabernet Sauvignonom.
Malo ga dodajte v brusnično omako, večino pa ponudite ob jedi in pričarajte vašim gostom pravo kulinarično poslastico.
Recept: Pljučna pečenka z brusnično omako iz rdečega vina

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.