Kratke misli: Zdravnik, ki tiči v vsakem človeku

Upokojena zdravnica Metka Klevišar nas razveseluje z življenjskimi mislimi, ki jih zvesto objavlja na družbenem omrežju. Njene misli vas bodo spodbudile k razmišljanju o vsakdanu.
Foto: freepik.com
Foto: freepik.com
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Seveda še kako potrebujemo za resne bolezni pravega zdravnika in pomoč medicine. Veliko drobnih vsakdanjih težav pa človek lahko odpravi sam in še zdaleč ni treba nadlegovati zdravnika za vsako malenkost. Zdaj, ko je vedno teže priti do zdravnika, je morda celo nevarnost, da ljudje ne pridejo do njega celo takrat, ko bi to bilo nujno potrebno. Tu v domu srečujem gospo, staro čez 80 let, ki je vse življenje delala kot kuharica, v svoji življenjski modrosti pa prekaša marsikoga s fakultetno izobrazbo in doktoratom, Pred dnevi mi je pravila, kako ureja svoje težave s prebavo in bolečinami v sklepih. Po neki zdravi mečki pameti,. Pazi, kaj poje, kruh si posuši in je posušenega, sklepe ima toplo ovite in še veliko podobnega, Ve, da je hoja za človeka izredno pomembna in hodi, kolikor se da. Malo pa tudi potrpi in ve, da se vseh težav ne ds odstraniti. Ponoči včasih ne more spati, pa preživi noč čim bolj mirno in ne kliče nikogar. Najbolj dragoceno pa se mi zdi to, da deluje kot človek, ki je v sebi zelo zadovoljen.

Zdravnica, publicistka, predavateljica in prevajalka Metka Klevišar kljub upokojitvi še dandanes ostaja aktivna, pomaga ljudem, se z njimi pogovarja in odgovarja na najtežja življenjska vprašanja. Pravi, da bi se o smrti morali bolj pogosto pogovarjati.

Več boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.