Moja izkušnja: Ko oči potrebujejo pomoč

Moje zdravje > Alternativa | piše: Petra Logar | 1.6.2018
Dovolj je bilo naprezanja, dvojnega vida, meglenih črk … čas za obisk okulista!
V Optiki Aleksadra dobite vso strokovno pomoč, ki jo potrebujete. (foto: Optika Aleksandra)
V Optiki Aleksadra dobite vso strokovno pomoč, ki jo potrebujete. (foto: Optika Aleksandra)
V Optiki Aleksadra dobite vso strokovno pomoč, ki jo potrebujete. (foto: Optika Aleksandra) V Optiki Aleksandra vam bodo pomagali pri izbiri primernih očal. (foto: Optika Aleksandra) Izbira očal je v Optiki Aleksandra zares velika. (foto: Optika Aleksandra) Optika Aleksandra
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Hočeš, nočeš potrebno se je sprijazniti, da se staramo, da se stara naše telo, naši organi – tudi oči. Rada berem, veliko časa presedim za računalnikom, počasi pa sem pričela ugotavljati, da črke niso več tako ostre. Težave so se pojavljale ob branju na blizu, še posebej izrazito je bilo to pri nakupovanju! Da, pri eni najljubših opravil nas žensk. Ampak, tiste majhne etikete, pa sestavine izdelka, pa na vodila za uporabo … uf, tega nisem več zmogla prebrati. In tako je nakupovanje postalo odveč. Počasi je postalo tudi branje knjig naporno. Črke so skakale sem ter tja, pisava se je spreminjala sama od sebe. Ne, ne, čas za obisk okulista.

Pobrskala sem po spletu in našla Optiko Aleksandra. Okulistične preglede opravljajo v Kranju, Kamniku, Novi Gorici, Ljubljani, na Jesenicah, v Ajdovščini, Tolminu, Kopru in Tržiču. Vsekakor dovolj lokacij, izbrala sem sebi najbližjo, Kranj. Zanje sem se odločila tudi zato, ker za pregled in izbiro očal nisem potrebovala napotnice, ravno tako pa sem bila deležna vseh ugodnosti, ki so povezane z njo. Pritegnilo me je tudi to, da sem se lahko na pregled naročila kar preko spletnega obrazca. Izpolnila sem ga, zapisala, kdaj imam čas, pustila svoje podatke. Bila sem prepričana, da se bodo oglasili preko elektronske pošte. Pa se niso. Poklicali so me kar po telefonu in me prijetno presenetili. S prijazno sogovornico sva potrdili oziroma se dogovorili za termin.

Naročena sem bila ob 11. uri dopoldan in točno ob uri sem bila tudi na vrsti. Ker sem se z očali srečala prvič (če odštejem sončna očala), smo šli lepo po vrsti. Najprej temeljit pregled oči. Njihov specialist za oči je takoj vedel, da še nisem kratkovidna, ampak imam okvaro, tako imenovane cilindre. Seveda me je zanimalo, kaj je to. Vzel si je čas in mi prijazno razložil. Obenem pa opravil tudi pregled oči z očesnim mikroskopom in oftalmoskopom, objektivno in subjektivno refrakcijo ter merjenje očesnega pritiska z brezkontaktnim tonometrom. Pregled traja približno 15 do 20 minut.

Nato pa sledi še težji del. Izbira očal. Otroci so mi že doma zabičali, da moram izbrati takšna očala, da v njih ne bom videti preveč stroga kot kakšna stroga in stara učiteljica, so rekli in se hihitali.

Imela sem dovolj pomoči, v Optiki Aleksandra so mi pomagali izbrati primerna očala. Spet so si vzeli čas ter zares pomagali. Kar pa ni bilo lahko, izbira je zares velika. A sem jih dobila. Takšna, ki so mi prav zares všeč. V njih nisem videti kot stroga učiteljica, ampak kot ženska, ki se ji je končno oddahnilo, da bo spet lahko z veseljem nakupovala in brala deklaracije ter drobni tisk ter spet uživala v dobrih romanih!

A na očala moram še malce počakati. Tukaj pa so me ponovno presenetili. Da mi ne bo potrebno do Kranja, mi jih bodo poslali kar po pošti.

Ni mi žal, da sem izmed vseh optik izbrala prav Optiko Aleksandra. Prijazni so, ustrežljivi, znajo svetovati, so strokovni in zaupljivi. In zares komaj čakam, da svoja prva očala pokažem svojim domačim. Navdušeni bodo!

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.